Τη «συγγνώμη» και τις «εξηγήσεις» του, παραθέτει ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής κ. Ηλίας Ιωαννάκης, σχετικά με το θέμα της αντιπαράθεσής του με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ κ. Παναγιώτη Κεραμάρη, το οποίο δημιουργήθηκε τις προηγούμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται πως το ζήτημα έφερε στο φως της δημοσιότητας «καταγγελία» της ΕΛΜΕ Ροδόπης την οποία δεν άφησε αναπάντητη ο κ. Κεραμάρης, ενώ σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

«Ως άνθρωπος και κυρίως ως εκπαιδευτικός, ζητώ ειλικρινά συγγνώμη για το ζήτημα που ανέκυψε, χωρίς να υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση εκ μέρους μου. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη για το ως άνω ζήτημα, το οποίο πιστεύω πως και ο κ. Περιφερειακός Δ/ντής θεωρεί λήξαν, κατόπιν των εξηγήσεων που δόθηκαν», τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Ιωαννάκης. «Ουδεμία πρόθεση είχα να θίξω καθ΄ οιονδήποτε τρόπο τον κ. Κεραμάρη, τη δουλειά και το έργο του οποίου ανέκαθεν εκτιμούσα και αναγνωρίζω μέχρι σήμερα», αναφέρει σε άλλο σημείο της επιστολής του ο Δ/ντής του Μουσικού Σχολείου, ενώ συγχρόνως επισημαίνει πως «τόσο εκείνος (σ.σ. ο κ. Κεραμάρης) όσο και εγώ, έχουμε ως πρωταρχικό μας μέλημα να υπηρετούμε σωστά, με σύνεση και ευπρέπεια τα καθήκοντά μας, διατηρώντας το κύρος της εκπαιδευτικής κοινότητας, η οποία πρωτίστως πρέπει να επιτελεί το έργο της και να εκπληρώνει τον κοινωνικό σκοπό της».

Αναλυτικά η επιστολή του Δ/ντή του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, κ. Ηλία Ιωαννάκη:

«Ως άνθρωπος και κυρίως ως εκπαιδευτικός, ζητώ ειλικρινά συγγνώμη για το ζήτημα που ανέκυψε, χωρίς να υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση εκ μέρους μου, με τον κ. Περιφερειακό Διευθυντή Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Παναγιώτη Κεραμάρη. Ομολογουμένως, αιφνιδιάστηκα όταν πληροφορήθηκα για το τηλεφώνημα του κ. Κεραμάρη, στον κ. Ζαδέλη υπάληλο της δευτεροβάθμιας διέυθυνσης ο οποιος ενημέρωσε τον υποδιευθυντη μου Στεφανιδη Βασίλειο σχετικά με τη σύνθεση της Επιτροπής Επιλογής μαθητών για την Α΄ τάξη Γυμνασίου Μουσικών Σχολείων, διότι είχα καλόπιστα την πεποίθηση πως εάν ανάκυπτε οποιοδήποτε ζήτημα ως προς τη θέση του Προέδρου αυτής, στην οποία είχα διατελέσει επί σειρά ετών, θα λάμβανα γνώση απευθείας, κατά την συνήθη πρακτική επί υπηρεσιακών θεμάτων. Πίστευα επίσης, ότι η Καλλιτεχνική Επιτροπή Μουσικών Σχολείων πριν την αποστολή της αρχικής εισήγησης της, είχε εφαρμόσει τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας, παρασυρθείς εξάλλου και από το γεγονός ότι επανειλημμένα έχω συμμετάσχει ως πρόεδρος σε Επιτροπές Επιλογής μαθητών για την Α΄Τάξη Γυμνασίου Μουσικών Σχολείων, εκπληρώνοντας στο ακέραιο και με πλήρη ευσυνειδησία τα καθήκοντά μου.

Έτσι θεώρησα ότι δεν μπορούσε να γίνει παρέμβαση από οποιονδήποτε στην αποσταλείσα Εισήγηση της Καλλιτεχνικής Επιτροπής, που ωστόσο πίστευα α) ότι είχε γίνει ορθά και β) ότι ήταν σύμφωνη με το Νόμο και προσπάθησα να προστατεύσω την υπηρεσία από μία παράτυπη εντολή και αυτό ανέφερα στις από 19.6.2017 έγγραφες εξηγήσεις μου στην υπηρεσία. Ουδεμία πρόθεση είχα να θίξω καθ΄ οιονδήποτε τρόπο τον κ. Κεραμάρη, την δουλειά και το έργο του οποίου ανέκαθεν εκτιμούσα και αναγνωρίζω μέχρι σήμερα.

Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη για το ως άνω ζήτημα, το οποίο πιστεύω πως και ο κ. Περιφερειακός Δ/ντής, θεωρεί λήξαν, κατόπιν των εξηγήσεων που δόθηκαν και δεδομένου ότι τόσο εκείνος όσο και εγώ, έχουμε ως πρωταρχικό μας μέλημα να υπηρετούμε σωστά με σύνεση και ευπρέπεια τα καθήκοντά μας, διατηρώντας το κύρος της εκπαιδευτικής κοινότητας, η οποία πρωτίστως πρέπει να επιτελεί το έργο της και να εκπληρώνει τον κοινωνικό σκοπό της.

Ο παρέχων εξηγήσεις

Δρ Ιωαννάκης Ηλίας».