“Επιφανειακό” (sic), χαρακτήρισε ο ασκών καθήκοντα πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθηγητής ιατρικής Σταύρος Τουλουπίδης, το επιχείρημα του υπουργού παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου αναφορικά με την εξαγγελία ίδρυσης νομικής σχολής και στην Πάτρα πέρα από τις υπάρχουσες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή, οτι “δεν πρόκειται να αυξηθεί ο αριθμός των εισακτέων στις νομικές σχολές”.

Ο κ. Γαβρόγλου, μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, απάντησε στις αντιδράσεις των φορέων της Κομοτηνής – οι οποίοι συντάσσονται με τα ψηφίσματα διαμαρτυρίας της νομικής σχολής του ΔΠΘ και των δικηγορικών συλλόγων της Θράκης – δηλώνοντας: “Θα μοιραστεί ο αριθμός των εισακτέων, αντί για τις τρεις, στις τέσσερις σχολές, και με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να αποσυμφορήσουμε τις τρεις νομικές σχολές που υπάρχουν σήμερα, οι οποίες λόγω της αυξημένης ζήτησης έχουν μεγάλο αριθμό εισακτέων η καθεμιά. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε και όχι να αυξήσουμε τον αριθμό των πτυχιούχων νομικής».

Από την πλευρά του, ο πρυτανεύων του ΔΠΘ, τοποθετούμενος σε σημερινή σύσκεψη φορέων στο Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, και επικαλούμενος την “αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος” θεώρησε μη πιστευτή τη θέση του υπουργού, ενώ όπως συμπλήρωσε, “πέρα από αυτό, μια νέα νομική σχολή λειτουργεί αποδυναμωτικά στη δικιά μας νομική σχολή”. 

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα της τοποθέτησης του κ. Τουλουπίδη: