Με νόημα σχολίασε δημοσίως στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Σταμάτης Σακελλίων, την ακύρωση από το ΣτΕ της απόφασης του Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου να παύσει από τα καθήκοντά του πρύτανη του ΔΠΘ Αθανάσιο Καραμπίνη.

Ο κ. Σταμάτης Σακελλίων, αφενός επισημαίνει δύο σημαίνοντα διαδικαστικά στοιχεία, αφετέρου στέκεται στην ουσία της υποθέσεως.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

“Ενδεχομένως η απόφαση που ακυρώνει την πράξη Γαβρόγλου για Καραμπίνη, να καθαρογραφεί τις επόμενες μέρες.

Εδώ οφείλω να επισημάνω δύο πράγματα: Το πρώτο, ότι είναι η πρώτη φορά που το ΣτΕ ακυρώνει διοικητική πράξη Υπουργού – έτσι μου είπαν γνώστες νομικοί – το δεύτερο, η ταχύτητα για την έκδοση της απόφασης.

Αλλά ας τα ξεπεράσουμε αυτά. Επί της ουσίας: Ο Καραμπίνης συνεχίζει να διώκεται για όσα διώκεται. Αυτό είναι σαφές.

Το ερώτημα που θέτω, είναι το έξης: Το ίδιο το Δημοκρίτειο οφείλει ή δεν οφείλει να προχωρήσει στην πανθομολογούμενη ανάγκη αυτοκάθαρσής του; Οι τοπικοί φορείς αισθάνονται την ανάγκη να το ζητήσουν αυτό και να μη σπεύσουν να αναμασήσουν τα περί “δικαίωσης” του Καραμπίνη; Φαντάζομαι ότι το ίδιο πρέπει κατά τη γνώμη μου να κάνουν και τα τοπικά ΜΜΕ.

Γιατί είναι ένα πράγμα η απόφαση για ένα διοικητικό μέτρο, και άλλο πράγμα η ουσία της υπόθεσης που μένει να εκδικαστεί στα ποινικά δικαστήρια.

Γι’ αυτό σημειώνω το όποιος βιάζεται σκοντάφτει“.