Αιχμηρά σχολίασε ο Συντονιστής της Ν.Ε. Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ και εκπαιδευτικός – θεολόγος, κ. Σταμάτης Σακελλίων, το ατόπημα της επίκλησης μίας «fake» είδησης, στο οποίο φέρεται να υπέπεσε ο Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμων. Σύμφωνα με τον κ. Σακελλίωνα, ο Μητροπολίτης ανάφερε προ διημέρου σε σχολική εκδήλωση ότι τα κείμενα του Παπαδιαμάντη βγήκαν από τα σχολικά βιβλία, πράγμα που δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

«Είχα την ελπίδα ότι ο Μητροπολίτης δεν θα έπεφτε στον πειρασμό των fake news, αλλά δυστυχώς εξέλιπεν η ελπίδα», σχολίασε με νόημα ο κ. Σακελλίων, για να αναρωτηθεί παρακάτω, στο ίδιο πνεύμα: «Προσωπικά δέχομαι την συγγνώμη του Σεβασμιωτάτου για το λάθος του. Τι; Δεν ζήτησε συγγνώμη;».

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση που έκανε στο facebook:

«Πριν από 2 αν δεν κάνω λάθος μέρες σε εκδήλωση γυμνασίου της πόλης μας ο Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων είπε ότι “δυστυχώς βγήκε και ο Παπαδιαμάντης από τα σχολικά βιβλία μας, γίναμε μοντέρνοι”. Είχα την ελπίδα ότι ο Μητροπολίτης δεν θα έπεφτε στον πειρασμό των fake news, αλλά δυστυχώς εξέλιπεν η ελπίδα. Γιατί ο Παπαδιαμάντης καλά κρατεί και ορθώς στα σχολικά εγχειρίδια τόσο του Γυμνασίου όσο και του Λυκείου. Σε κάθε περίπτωση είναι μια συνέχεια της “Αντιγόνης” που θα κοβόταν. Ειρήσθω εν παρόδω η κόρη μου έγραψε χθες διαγώνισμα στην “κομμένη” Αντιγόνη. Αύριο μια φίλη φιλόλογος Λυκείου έχει μάθημα τον “ανύπαρκτο” Παπαδιαμάντη. Στην ορθόδοξη εκκλησιολογία υπάρχει εμφατικά η έννοια της συγγνώμης. Προσωπικά δέχομαι την συγγνώμη του Σεβασμιωτάτου για το λάθος του. Τι; Δεν ζήτησε συγγνώμη; Καλές Γιορτές.

Υ.Γ. Κάτι θυμάμαι γι’ αυτόν που υψώνει τον εαυτό του και για αυτόν που ταπεινώνει τον εαυτό του. Δρόμοι ασύμπτωτοι εκκλησιολογικώς πάντα».