Δεκατρία ρητορικά ερωτήματα θέτει προς τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη ο συντονιστής της νομαρχιακής οργάνωσης Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Σταμάτης Σακελλίων, σχολιάζοντας τα όσα είπε στις τοποθετήσεις του το “γαλάζιο” στέλεχος κατά την επίσκεψή του στην περιοχή.

Καταληκτικά, δε, ο κ. Σακελλίων τονίζει στον κ. Αυγενάκη πως “από τον Αύγουστο του 2018 πολλά πράγματα θα αλλάξουν προς όφελος του λαού με πιο γρήγορους ρυθμούς”.

Αναλυτικά η δήλωση με τα δεκατρία ερωτήματα:

“Ας δώσει πρώτα απαντήσεις ο κύριος Αυγενάκης για την αποβιομηχάνιση της ΒΙΠΕ Ροδόπης, ας απαντήσει για την χρεοκοπία της χώρας, και ύστερα να μιλήσει για ελπίδα.

Γιατί την ελπίδα της παράταξής του την γνωρίσαμε ως εφαρμοσμένη πολιτική: Απολύσεις, φτώχεια, ιδιωτικοποιήσεις, κλείσιμο σχολείων, εργολαβικά κόστη πανάκριβα.

Ας ρωτήσει πόσο πλήρωνε το “Σισμανόγλειο” Νοσοκομείο Κομοτηνής στους εργολάβους καθαριότητας για παράδειγμα, και πόσο θα πληρώνει τώρα με τις ατομικές συμβάσεις που υπογράφει το νοσοκομείο με τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Αν αυτά δεν του φτάνουν, ας απαντήσει και για τις προσωπικές περιπέτειες που έχει με την δικαιοσύνη.

Αν και πάλι δυσκολεύεται, ας μιλήσει για τους φορολογικούς παραδείσους που ανθούν στον χώρο του.

Αν και πάλι έχει πρόβλημα, να τον βοηθήσουμε: Θυμάται μήπως τα δάνεια του “Κήρυκα Χανίων”; Είναι η εφημερίδα του προέδρου του.

Αν και πάλι έχει ζήτημα, το καταλαβαίνουμε… Μήπως θα του ήταν πιο εύκολο ως γραμματέας του κόμματος να μας πει πόσα έχει εξοφλήσει το κόμμα του από τα δάνεια των 200 εκατομμυρίων; Δεν οφείλει να το πει στους πολίτες;

Αν και σ’ αυτό επιλέγει τη σιγή, μήπως να μας πει γιατί είχαν συμφωνήσει με τους δανειστές να πληρώνουν οι αγρότες φόρο από το πρώτο ευρώ και να φορολογούνται και οι επιδοτήσεις;

Αν και σε αυτό διστάζει, να μας πει για τα πρωτογενή πλεονάσματα που είχαν συμφωνήσει και θα φόρτωναν στις πλάτες του λαού 20 δισεκατομμύρια επιπλέον;

Και σε αυτό πρόβλημα; Ε, τότε, να κάτι εύκολο: να μας πει για τους καναλάρχες που επί τριάντα χρόνια δεν πλήρωναν τίποτε και τώρα θα πληρώσουν.

Αλλά μάλλον και εκεί σιωπή…

Μην αναφερθώ στη μείωση της ανεργίας, ούτε στην πτώση των επιτοκίων δανεισμού που έφτασαν στα επίπεδα του 2006. Αυτό είναι μάλλον δύσκολο…

Όσο για τη μειονότητα; Δεν ξέρω αν συγκινείται από τον Άδωνη,τον Βορίδη και τον Σαμαρά…

Κύριε Αυγενάκη, μπορείτε να συμφιλιωθείτε με την ιδέα ότι από τον Αύγουστο του 2018 πολλά πράγματα θα αλλάξουν προς όφελος του λαού με πιο γρήγορους ρυθμούς, και εσείς θα μείνετε με την ελπίδα…”.