Στ. Σακελλίων για Γ. Καλαντζή

"Όταν είσαι κυβερνητικό στέλεχος δεν μπορείς να κρατάς αποστάσεις, έστω και διακριτικές, από μια σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης".
Ο κ. Σταμάτης Σακελλίων.
Σε δήλωσή του ο συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταμάτης Σακελλίων, σχετικά με τη θέση που εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, για τη νομοθέτηση της προαιρετικότητας της σαρίας, σε πρόσφατη εκδήλωση στην Κομοτηνή του σωματείου ιεροδιδασκάλων ισλαμικής θρησκείας, αναφέρει:
“Όταν ο ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Καλαντζής αναφέρεται στο θέμα της σαρία και σημειώνει ότι προοδευτικό μέτρο δεν επιβάλλεται από πάνω, θα όφειλε να γνωρίζει ότι η Αριστερά επί σειρά ετών ζητούσε την κατάργηση της σαρία.
Χαιρετήσαμε την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για την προαιρετικότητα της χρήσης της σαρία και τη θεωρήσαμε σαν ένα σημαντικό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.
Ασφαλώς και ο καθείς έχει δικαίωμα να έχει την άποψη του. Όταν όμως είσαι κυβερνητικό στέλεχος δεν μπορείς να κρατάς αποστάσεις, έστω και διακριτικές, από μια σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία μάλιστα χαρακτηρίστηκε ιστορική, τόσο από τη μειονότητα όσο και από την πλειονότητα. Και δεν επιτρέπεται να εκφράζεις την άποψη αυτή σε ένα επιλεγμένο σώμα που εξαρτάται από σένα, δηλαδή τους ιεροδιδασκάλους που ατυχώς κληρονομήσαμε από το παλιό καθεστώς.
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον ειδικό γραμματέα ότι o αγώνας μας για τον εκδημοκρατισμό των δομών που επηρεάζουν τη ζωή της μειονότητας έρχεται από πολύ παλιά και συνεχίζεται αταλάντευτα. Αλλά μάλλον ο ειδικός γραμματέας υπήρξε το πάλαι σε άλλες κυβερνήσεις που ελάχιστη σχέση είχαν με αυτούς τους αγώνες”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood