«Η καταστροφή της χώρας δεν θα έρθει από αυτούς που κάνουν το κακό και το παράλογο, αλλά από όσους δεν αντιδρούν», τόνισε ο κ. Κουρούδης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, συμπληρώνοντας εμφατικά ότι «δεν πάει άλλο». «Όποιος είναι ευχαριστημένος από την υπάρχουσα κατάσταση, μπορεί να ψηφίσει ότι ψήφιζε μέχρι τώρα», πρόσθεσε, και εστιάζοντας στη δική του υποψηφιότητα, αφενός διαβεβαίωσε ότι θα πολιτευθεί με τη σοβαρότητα που τον διακρίνει ως επαγγελματία, αφετέρου σημείωσε ότι η επιχείρησή του ποτέ δεν ενεπλάκη σε οικονομικά ή κομματικά σκάνδαλα, ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει, ότι η πλειονότητα τόσο των συνεργαζόμενων παραγωγών με το εκκοκκιστήριό του, όσο και του προσωπικού του, είναι μουσουλμάνοι.

«Δεν περιμένω από την πολιτική να κάνω καριέρα», τόνισε επίσης ο κ. Κουρούδης, και κάλεσε τους πολίτες με την ψήφο τους να υποστηρίξουν το μήνυμα που ο ίδιος επιθυμεί να στείλει, ότι «το αυτονόητο πρέπει να κυριαρχήσει και όχι να θυσιάζεται στον βωμό των κομματικών παρεών της εξουσίας». «Τα γνωστά παλιά πρόσωπα είχαν την ευκαιρία τους και απέδειξαν ότι δεν μπορούν», πρόσθεσε.

Ερωτώμενος για τη συνύπαρξή του στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον κ. Ιλχάν Αχμέτ, υπογράμμισε ότι η υποψηφιότητά του δεν σχετίζεται «με το θέμα χριστιανοί – μουσουλμάνοι κ.λπ.», και επισημαίνοντας ότι προφανώς η πολιτική δεν είναι προνομιακό πεδίο για τον ίδιο, όντας πρωτάρης στον συγκεκριμένο χώρο, ανέφερε ότι σέβεται όλους τους υποψηφίους, όλων των κομμάτων.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας του Ποταμιού, είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή του κόμματός του σε μια κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός, και θεωρώντας ανούσιες τις ταμπέλες των «δεξιών» και «αριστερών» πολιτικών, «τη στιγμή που υπάρχουν τα αυτονόητα που πρέπει να γίνουν», αναφέρθηκε στους δύο βασικούς πυλώνες των θέσεων του Ποταμιού, των Μεταρρυθμίσεων και της Ανάπτυξης αφενός, και της Κοινωνικής Πολιτικής αφετέρου, όπου όπως υπογράμμισε έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι του κράτους και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Ως απαράβατες θέσεις του Ποταμιού, επανέλαβε: «Δεν διαπραγματευόμαστε την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και στο ευρώ, δεν διαπραγματευόμαστε την καταπολέμηση του κομματικού κράτους».

Σχετικά με την τοπική ανάπτυξη, εστίασε στον πρωτογενή και στον μεταποιητικό τομέα, καθώς όπως είπε «μπορούν να παράξουν πλούτο και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας», ωστόσο στάθηκε στην ανάγκη απογαλακτισμού από τις επιδοματικές πολιτικές, στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, και στην παραγωγή καινοτόμων, ανταγωνιστικών προϊόντων.