Με ένα σύντομο αλλά περιεκτικό σημείωμα στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, ο υποψήφιος βουλευτής του Ποταμιού στη Ροδόπη, κ. Σταμάτης Κουρούδης, εκθέτει τους λόγους για τους οποίους πήρε την απόφαση να πολιτευθεί και δη με το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη.

Γιατί κατεβαίνω υποψήφιος

– Οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές. Μπορεί να μην το συνειδητοποιούμε, αλλά οι επόμενοι μήνες θα κρίνουν τη μοίρα της χώρας για πολλές δεκαετίες.

– Αποδείχθηκε ότι οι πολιτικοί των παλιών κομμάτων δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη νέα κατάσταση. Εκπαιδευμένοι από τους κομματικούς μηχανισμούς μόνο στην αναπαραγωγή του κομματικού κράτους και του ρουσφετιού με δημόσιο χρήμα, περιόρισαν στο ελάχιστο το παραγωγικό και δημιουργικό κομμάτι της Ελλάδας. Δέσμιοι της σχέσης κομματικό κράτος – πελάτης-ψηφοφόρος, δυσκολεύονται να προχωρήσουν και στην πιο μικρή μεταρρύθμιση.

– Στις μεταξύ μας συζητήσεις αυτό που συνέχεια ακούγεται, είναι: «Ποιός σοβαρός θα ασχοληθεί με την πολιτική;». Κι όμως· η κατάσταση είναι τραγικά σοβαρή για να απέχουν οι «σοβαροί». Φτάνει κάποια στιγμή που λες: «έχω κι εγώ κάποιες ευθύνες αν μη τι άλλο έναντι των επόμενων γενεών, που δεν δικαιούμαι να τις αποποιηθώ».

Γιατί με το Ποτάμι

– Γιατί είναι το Κίνημα που θεωρεί αδιαπραγμάτευτη την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

– Γιατί είναι το πιο φιλικό στις μεταρρυθμίσεις Κίνημα.

– Γιατί δημιουργήθηκε για να συνθέσει σε μια εποχή που οι κομματικές αντιπαραθέσεις όξυναν το πολιτικό κλίμα στο έπακρο με απρόβλεπτες συνέπειες.

– Γιατί το Ποτάμι δήλωσε από την αρχή ότι είναι υπέρ των Κυβερνήσεων συνεργασιών.

– Τρίτη Δύναμη πρέπει να είναι το Ποτάμι. Θα ήταν τραγικό να είναι η Χρυσή Αυγή, και σαν τρίτο κόμμα να δικαιούται από το Σύνταγμα ακόμη και διερευνητική εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης.

– Γιατί από την αρχή είχε σαν στόχο να κινητοποιήσει στην πολιτική νέα άτομα που δεν είναι δημιουργήματα κομματικών μηχανισμών αλλά άτομα που ξεχωρίζουν κυρίως στον επαγγελματικό ή κοινωνικό χώρο τους.