Το εγκώμιο των τριών μουσουλμάνων βουλευτών της Ροδόπης έπλεξε ο διακεκριμένος δικηγόρος της Ξάνθης κ. Στέργιος Γιαλάογλου, με αφορμή την αναφορά σε αυτούς, του Ρ.Τ. Ερντογάν.

“Η αναφορά λοιπόν του Τούρκου ηγέτη δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αρνητική, αλλά αντίθετα θα έπρεπε να ενεργοποιήσει τα δικά μας ανακλαστικά στήριξής τους στην επιχείρηση στοχοποίησης τους”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Γιαλάογλου σε ανάρτησή του στο facebook, η οποία έχει ως εξής:

“Γιατί χρειάστηκε να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους μειονοτικούς βουλευτές ο Ερντογάν; Προφανώς διότι δεν είναι ευχαριστημένος από τον τρόπο που λειτουργούν, επειδή δεν προπαγανδίζουν τον τουρκισμό και δεν λειτουργούν με φανατισμό όπως πράττει ο ασθμαίνων και αγωνιών για την τύχη του, αυτοαποκαλούμενος εκλεγμένος μουφτής Αχμέτ Μέτε και οι λοιποί μισθοσυντήρητοι του προξενείου. Και επειδή θα περίμενε ότι ειδικά οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εξαρτούσαν τη στήριξή τους στην εύθραυστη συγκυβέρνηση από την ικανοποίηση των αιτημάτων που αυτός δια του προξενείου θα υπαγόρευε. Όμως ειδικά οι τρεις μουσουλμάνοι του Νομού Ροδόπης, διακρίνονται για τη συνέπεια, το ήθος και την ευσυνειδησία τους, τιμούν το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, και ιδιαίτερα τον λαό της Ροδόπης που τους έστειλε στο Κοινοβούλιο, και εύχομαι να συνεχίσουν να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο και στο μέλλον γιατί μόνο κερδισμένος βγαίνει ο τόπος από αυτή την ακεραιότητα τους. Η αναφορά λοιπόν του Τούρκου ηγέτη δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αρνητική, αλλά αντίθετα θα έπρεπε να ενεργοποιήσει τα δικά μας ανακλαστικά στήριξής τους στην επιχείρηση στοχοποίησης τους”.