Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βαίνουν το τρέχον χρονικό διάστημα οι τεχνικές παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική προστασία, στην επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Ωστόσο, μια δυσάρεστη έκπληξη επιφύλαξαν άγνωστοι στους υπεύθυνους των εργασιών καθαρισμού που εκτελούνται τις τελευταίες ημέρες στην κοίτη του «Τρελοχείμμαρου», στην περιοχή του οικισμού Κοσμίου. Συγκεκριμένα, καταγράφηκε περιστατικό βανδαλισμού σε μηχάνημα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Σε δήλωσή του, με αφορμή το περιστατικό, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης εξέφρασε τη θλίψη του, αλλά υπογράμμισε ότι η Π.Ε. Ροδόπης θα προβεί στις προβλεπόμενες νομικές ενέργειες, ώστε να βρεθούν οι δράστες και να τους αποδοθούν οι ευθύνες.

ΕΥΧΕΣ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ ΜΠΑΪΡΑΜΑναλυτικά, ο κ. Τσαλικίδης τονίζει: «Θωρακίζουμε τη Ροδόπη, με στόχο την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων. Μέσω της υλοποίησης επιμέρους τεχνικών εργασιών, όπου αυτό απαιτείται και παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν. Με θλίψη, αντικρίσαμε τις ζημιές που υπέστη η ερπυστριοφόρα της Π.Ε. Ροδόπης, ύστερα από βανδαλισμό. Τέτοιες πράξεις μας γυρνάνε χρόνια πίσω. Μας λυπούν καθώς αντιτίθενται στον καθημερινό μας αγώνα για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της περιοχής μας. Φυσικά, θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να βρεθούν οι άγνωστοι και να τούς αποδοθούν οι ευθύνες. Οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις συνεχίζονται και θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή».