«Δεν υπάρχει σχεδιασμός για κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Κομοτηνή, όμως θα στηριχθεί με κάθε τρόπο το υπάρχον». Αυτό δήλωσε ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υπ.Ε.) Μακεδονίας – Θράκης κ. Στράτος Πλωμαρίτης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, και ταυτόχρονα χαρακτήρισε ως «ανυπόστατες» τις φήμες για υποβάθμιση ή και για κλείσιμο του νοσοκομείου της πόλης. «Αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης, για πολλούς λόγους και όχι μόνο για υγειονομικούς, να υπάρχει στην Κομοτηνή νοσοκομειακή μονάδα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Πλωμαρίτης προήδρευσε σε σύσκεψη στο νοσοκομείο της Κομοτηνής με όλους του διοικητές των νοσοκομείων της ΑΜ-Θ, ενέργεια που όπως είπε θα πραγματοποιείται τακτικά, καθώς «τα προβλήματα είναι πολλά και είμαστε στρατευμένοι στον αγώνα για την αντιμετώπισή τους», όπως υπογράμμισε.

Ακόμη, ο Διοικητής της 4ης Υπ.Ε., συναντήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Παυλίδη, με τον οποίο είχε συνεργασία με θέμα την υψηλότερη δυνατή απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ύψους 30 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση του εξοπλισμού των νοσοκομείων της ΑΜ-Θ.

Αναφορικά με τις δραματικές ελλείψεις προσωπικού που ταλανίζουν τα νοσοκομεία της χώρας, ο κ. Πλωμαρίτης απαρίθμησε τις προκηρύξεις και τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την πρόσληψη πανελλαδικά 750 γιατρών και 2.700 νοσηλευτών, διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων, εκ των οποίων 80 τουλάχιστον θέσεις ιατρών προορίζονται για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ενώ για το νοσοκομείο Κομοτηνής προβλέπονται τουλάχιστον 7 θέσεις γιατρών και 7 διοικητικού προσωπικού. «Πρόκειται για έναν σεβαστό αριθμό προλήψεων, που δεν καλύπτει φυσικά όλα τα κενά, εντούτοις για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια εισέρχονται στον χώρο της δημόσιας υγείας μόνιμοι υπάλληλοι», επισήμανε χαρακτηριστικά.