Στο ΚΑΑΥ Κεραμωτής

Τρεις Οπλίτες Θητείας, οι οποίοι έσωσαν τις ζωές δύο συμπολιτών μας με την έγκαιρη παρέμβασή τους, βράβευσε την Παρασκευή στο ΚΑΑΥ Κεραμωτής ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς.

Συγκεκριμένα από τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού βραβεύθηκαν:

– Ο Στρατιώτης Γεώργιος Κουτρουλός, διότι στις 4 Ιουλίου, εκτελώντας υπηρεσία ως ναυαγοσώστης του ΚΑΑΥ Κεραμωτής, επενέβη έγκαιρα βγάζοντας στην αμμουδιά λουόμενο που είχε χάσει τις αισθήσεις του εντός της θάλασσας του ΚΑΑΥ, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μέχρι να αφιχθεί το ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ.

– Οι Στρατιώτες Δημήτριος Χατζέλας και Αλέξανδρος Βαρταπετιάν, διότι στις 29 Ιουλίου, ο μεν πρώτος ως ιατρός και ο δε δεύτερος ως νοσοκόμος του ΚΑΑΥ Κεραμωτής, παρείχαν έγκαιρα τις πρώτες βοήθειες σε άτομο που έχασε τις αισθήσεις του εντός του ΚΑΑΥ. Συγκεκριμένα, μετά την διαπίστωση απώλειας σφυγμών, προχώρησαν σε τεχνικές αναπνοές, σύμφωνα με τη μέθοδο «ΚΑΡΠΑ», με αποτέλεσμα ο ασθενής να ανακτήσει τις αισθήσεις του. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο.