ΗΠ 3

Στο 10ο Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων Νέας Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης, συμμετείχε για πρώτη φορά ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης «Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων».

Στη διοργάνωση συμμετείχαν αντιπροσωπείες σαράντα συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα με εξακόσιους χορευτές, οι οποίοι υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς των περιοχών τους στην κεντρική πλατεία της Νέας Μεσημβρίας.

Η άφιξη των αντιπροσωπειών στον χώρο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε με την πατινάδα, την πομπή δηλαδή όλων των χορευτικών με τα λάβαρά τους.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο κρασί και στο τσίπουρο. Ντόπιοι παραγωγοί παρουσιάζουν τη διαδικασία παρασκευής τους, από τον τρύγο μέχρι την απόσταξη, προσφέροντας διάφορες ποικιλίες στους επισκέπτες, συνοδεία τοπικών εδεσμάτων.

Η βραδιά ολοκληρώνεται με κύκλους πολύχρωμων φορεσιών που γίνονται ένα με τον κόσμο, χορεύοντας και τραγουδώντας.

Η αντιπρόεδρος  του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης Μαρία Παπαγεωργίου παρέλαβε τα αναμνηστικά δώρα του συλλόγου.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ροδόπης με ανακοίνωσή του ευχαριστεί τον διοργανωτή Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Μεσημβρίας για τη φιλοξενία και την υπέροχη πολιτιστική βραδιά, και ιδιαίτερα την εθελόντρια Δήμητρα Τσιαπάνη για την απεριόριστη βοήθεια της.

ΗΠ 1 ΗΠ 2 ΗΠ 4 ΗΠ 5 ΗΠ 6 ΗΠ 7 ΗΠ 9 ΗΠ 10 ΗΠ 11 ΗΠ 12