Στο Υπ.Εσ. η Φελίνα Καζάκου

Για την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Κομοτηνής.
ΦΕΛΙΝΑ ΚΑΖΑΚΟΥ

Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πουλάκη, και με τον Δημοσθένη Παπασταμόπουλο, Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, συναντήθηκε κατόπιν αιτήματός της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κομοτηνής Φελίνα Καζάκου, σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποίησε με τη Διευθύντρια της Υπηρεσίας κ. Αμαξοπούλου.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Κομοτηνής, ένα θέμα που απασχολεί των κλάδο των επενδυτών, των μηχανικών αλλά και όλων των συναφών επαγγελμάτων λόγω της συσσώρευσης των προβλημάτων-θεμάτων που εκκρεμούν.

“Είναι ευρέως γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η υποστελέχωση της συγκεκριμένης υπηρεσίας έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εξέλιξη και υλοποίηση νέων επενδυτικών σχεδίων”, σημείωσε η κ. Καζάκου και πρόσθεσε: “Η υπολειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας μας απασχόλησε και κατά το παρελθόν και για αυτό προκαλέσαμε συζήτηση επί του θέματος τον Νοέμβριο του 2014. Τα ερωτήματα όμως που θέσαμε στη διοίκηση του Δήμου και στον κ. Πετρίδη παραμένουν αναπάντητα και φυσικά εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους επαγγελματίες του κλάδου και τους πολίτες. Είναι γνωστό ότι για την έκδοση οικοδομικής άδειας απαιτούνται δώδεκα ως δεκαπέντε μήνες, γεγονός που λειτουργεί αποτρεπτικά για οποιαδήποτε μορφή επένδυσης”. Όπως τόνισε ακόμη η κ. Καζάκου, “θα πρέπει οι αντίστοιχες υπηρεσίες να προετοιμαστούν καταλλήλως καθώς αναμένεται μεγάλος αριθμός επενδυτικών σχεδίων προς αξιολόγηση μόλις ανοίξουν τα επόμενα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ, Leader, Αναπτυξιακός).

Για το ζήτημα η κ. Καζάκου απέστειλε και επιστολή στα συναρμόδια υπουργεία στην οποία αναφέρει:

“Αξιότιμε κ. Υπουργέ.
Ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κομοτηνής εκπροσωπώντας και εκφράζοντας την πλειοψηφία των συναδέρφων του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής και της τοπικής κοινωνίας, σας μεταφέρω τον έντονο προβληματισμό μου αλλά και την αγωνία μου σχετικά με την λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Κομοτηνής.
Πρόκειται για μια υποστελεχωμένη υπηρεσία στις αρμοδιότητες της οποίας έχουν περιέλθει υπηρεσίες όλων των Δήμων του Ν. Ροδόπης. Η υπηρεσία είναι φανερό ότι υπολειτουργεί τα τελευταία χρόνια καθώς οι διαδικασίες έγκρισης οικοδομικών αδειών καθυστερούν από δώδεκα ως δεκαπέντε μήνες, ενώ σύμφωνα με την άποψη της Διευθύντριας υπολειτουργούν και οι επιτροπές αυτής.
Είναι φανερό ότι το πρόβλημα έχει προκύψει από την αύξηση του όγκου εργασιών λόγω της μεταφοράς των υπηρεσιών από τους όμορους Δήμους αλλά κυρίως από την υποστελέχωση της υπηρεσίας καθώς υπάρχουν τμήματα όπως αυτό της έκδοσης οικοδομικών αδειών που υποστηρίζονται μόνο από ένα υπάλληλο.
Να σημειωθεί επίσης ότι η μη εφαρμογή του νόμου 4495 / 3-11-2017, που αφορά και την λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, δημιουργώντας θέματα ανάπτυξης επενδυτικών πρωτοβουλιών στην ευρύτερη περιοχή της Ροδόπης.
Κε Υπουργέ,
Σε μια περίοδο που η Θράκη και η Ροδόπη διακρίνονται ως οι φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης, με τα ποσοστά ανεργίας να καλπάζουν απαιτείται η κινητοποίηση όλων μας για την ανατροπή αυτής της κατάστασης και τη δημιουργία επενδυτικών κινήτρων στην περιοχή. Η παρούσα κατάσταση στη συγκεκριμένη υπηρεσία δεν υπηρετεί και δε λειτουργεί προς αυτή την κατεύθυνση, διότι μπλοκάρει την οποιαδήποτε πρωτοβουλία έγκρισης και υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων παρασύροντας σε δυσμενή κατάσταση όλα τα εμπλεκόμενα επαγγέλματα.
Εν αναμονή της προκήρυξης νέων επενδυτικών προγραμμάτων, ΕΣΠΑ, Leader Αναπτυξιακός, προκειμένου να μη χαθούν κεφάλαια και να στηρίξουμε τις όποιες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για την περιοχή μας, σας παρακαλούμε να προβείτε σε όλες εκείνες τις απαιτούμενες ενέργειες μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων, έτσι ώστε να εφαρμοσθεί πλήρως ο νόμος, να λυθεί άμεσα το θέμα της στελέχωσης της υπηρεσίας με την έγκριση των νέων θέσεων εργασίας, έτσι ώστε να επανέλθει η υπηρεσία σε κανονικούς ρυθμούς, εξυπηρετώντας πλήρως τους σκοπούς της.

Με εκτίμηση
Η επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης
Καζάκου Βρούζου Φελίνα”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood