Αν και με καθυστέρηση, μπαίνει τελικά στο «τραπέζι» των συζητήσεων το ενδεχόμενο της πραγματοποίησης κινητοποιήσεων ενάντια στη λειτουργία σταθμού διοδίων στη Μέστη.

Υπενθυμίζεται ότι η ανάδοχος εταιρία έχει ξεκινήσει ήδη τις εργασίες για την κατασκευή του σταθμού, ενώ το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου σε χρονικό ορίζοντα έξι μηνών.

Την πρωτοβουλία να συζητηθεί το θέμα των κινητοποιήσεων μεταξύ των θεσμικών φορέων της Θράκης έλαβε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) ΑΜ-Θ και δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης. Αποδέκτες της πρόσκλησής του είναι οι Βουλευτές*, ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες και οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ΑΜ-Θ, οι Πρόεδροι των Τμημάτων Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων και των Εμπορικών Συλλόγων της ΑΜ-Θ, καθώς και οι Νομαρχιακές Επιτροπές των κομμάτων.

Το ραντεβού δίνεται για το προσεχές Σάββατο, 1 Απριλίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης.

Αναλυτικά, η πρόσκληση του προέδρου της ΠΕΔ/ΑΜ-Θ, αναφέρει:

«Μετά από την προ μηνών σύσκεψη όλων των φορέων για τα μετωπικά διόδια της Μέστης. Μετά την υπόσχεση που λάβαμε από την τότε ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ περί τουλάχιστον λειτουργίας αναλογικών διοδίων. Μετά την παραβίαση της ως άνω υπόσχεσης. Μετά την έναρξη εργασιών για την κατασκευή σταθμού διοδίων στη Μέστη.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την οικονομική εξαθλίωση του λαού της Θράκης και την επικείμενη αποκοπή του από την υπόλοιπη Ελλάδα εάν λειτουργήσουν τα μετωπικά διόδια, καλούνται όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι, προκειμένου να αποφασίσουμε για τη μορφή των κινητοποιήσεών μας, το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 και ώρα 10:30 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης».

*Υπενθυμίζεται πως με ανακοίνωσή τους οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Έβρου και Ροδόπης, έχουν ταχθεί κατά της κατασκευής διοδίων στη Μέστη.