Αίτημα ακυρώσεως της εφαρμογής των διατάξεων του Μέρους ΣΤ΄ του ν. 4.472/2017 μέσω της υπ’ αριθμ. οικ.2/52259/ΔΕΠ/19.09.2017 εγκυκλίου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κατέθεσε σήμερα 23.10.2017 στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων.

«Γνωστοποιήσαμε από καιρό πως θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο, συνδικαλιστικής – και όχι μόνο – έκφρασης, προκειμένου να μην εφαρμοστεί το νέο και υποδεέστερο μισθολόγιο που έφερε προς ψήφιση η Κυβέρνηση και μας γνωστοποιήθηκε τρεις ημέρες πριν», τονίζεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, στην οποία ακόμη επισημαίνεται: «Χωρίς καμία διαβούλευση, αλλά και με μια σοβαρή εκκρεμότητα επαναφοράς του μισθολογίου στα επίπεδα του 2012 (Αποφάσεις ΣτΕ), επιχειρήθηκε από την Κυβέρνηση η ακόμη περισσότερο συμπίεση των μισθολογικών αποδοχών, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων Αποφάσεις της Ανώτατης Δικαστικής Αρχής που ήταν υποχρεωμένη να εφαρμόσει».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει: «Καταθέτουμε Αίτηση Ακυρώσεως υποβάλλοντας όλα τα δεδομένα που στοιχειοθετούν πραγματικές μειώσεις και άνιση μεταχείριση μεταξύ ίσων, με σκοπό και μόνο την πλήρη εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου των ενστόλων. Αντικρούουμε με στοιχεία όλες εκείνες τις κυβερνητικές «φωνές» που διατυμπάνιζαν πως δεν υπάρχουν μειώσεις και πως πρόκειται για μισθολόγιο που προάγει την αξιοκρατία και την δικαιοσύνη! Έχει πλέον τον λόγο η Ανώτατη Δικαστική Αρχή για την εφαρμογή ή μη του «νέου» μισθολογίου».