ΣΤΑΣΙΔΙΣτις 29 Ιουνίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Πέτρου και Παύλου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων, την  παραμονή της εορτής, Σάββατο 28 Ιουνίου, στις 8 μ.μ. θα τελεστεί στο Στασίδι του Αποστόλου Παύλου στην Παλαιάπολη Σαμοθράκης, Εσπερινός, Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο.

Ο πανηγυρικός εορτασμός της μνήμης των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων της Ορθοδοξίας τελείται στο Στασίδι του Αποστόλου Παύλου τα τελευταία χρόνια ώστε να εμπεδωθεί σε όλους η ευλογία της διελεύσεως του Μεγάλου Αποστόλου των Εθνών από το νησί της Σαμοθράκης, όταν ο Παύλος έκανε το πρώτο του βήμα από τη Μικρά Ασία στην Ευρώπη. Το γεγονός της Ιεραποστολικής περιοδείας του Αποστόλου Παύλου γιορτάζεται στους Φιλίππους, στη Βέροια, στην Αθήνα, στην Κόρινθο, και όπου αλλού ο Απόστολος άφησε ίχνη της διαβάσεώς του στη χώρα μας.

«Είναι μία πνευματική ευκαιρία να γιορτάσουμε την εορτή, να τιμήσουμε το γεγονός, να υμνήσουμε τον Άγιο, και σύντομα να καθιερωθεί η Πανήγυρις, τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες – προσκυνητές του νησιού μας, της Σαμοθράκης, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης.