ΧΑΡΜΕΛ 1

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, αποτελούμενη από τους Δημήτρη Χαρίτου και Απόστολο Κουτάβα, επισκεφθήκαν τον οικισμό της Μελέτης Κομοτηνής που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και συνομίλησαν με τους κατοίκους.

Στις δηλώσεις τους τα τοπικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφεραν:

«Ήρθαμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους πληγέντες κατοίκους του οικισμού της Μελέτης.

Οι εικόνες που αντικρίσαμε  με τις γκρεμισμένες στέγες σπιτιών, τις κατεστραμμένες αποθήκες και στάβλους, τα κομμένα δίκτυα της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, ήταν εικόνες βιβλικής καταστροφής.

ΧΑΡΜΕΛ 2

Κυρίως όμως ακούσαμε την ανησυχία, την αγωνιά των κατοίκων του οικισμού, που στην πλειοψηφία τους είναι μικροί αγρότες, για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα.

Οφείλει η πολιτεία να δείξει άμεσα το ενδιαφέρον της και να σταθεί αρωγός σε όσους επλήγησαν από το ακραίο αυτό καιρικό φαινόμενο. Να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες, ώστε:

  1. Να αποκατασταθούν ταχύτατα τα δίκτυα που έχουν διακοπεί.
  2. Να δοθεί αμέσως το έκτακτο επίδομα άμεσων βιοτικών αναγκών λόγω φυσικών καταστροφών από το πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.
  3. Να γίνει άμεσα αντικειμενική καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν σε σπίτια, στάβλους, αποθήκες, στο ζωικό κεφάλαιο και στη φυτική παραγωγή.
  4. Να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί των ΠΣΕΑ και του ΕΛΓΑ ώστε να διαμορφωθεί και να υποβληθεί πρόγραμμα για την αποζημίωση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών.

ΧΑΡΜΕΛ 3

Ως ΣΥΡΙΖΑ δηλώσαμε οτι θα στηρίξουμε πρωτοβουλίες σε μια τέτοια κατεύθυνση και θα παρακολουθούμε βήμα το βήμα τις ενέργειες για τα μέτρα που θα αναληφθούν».

ΧΑΡΜΕΛ 4

ΧΑΡΜΕΛ 5