ΠΑΥΛΙΔΗΣ-ΑΓΡΟΤΕΣΣυνάντηση με ομάδα αγροτών της Ροδόπης είχε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, κ. Γιώργος Παυλίδης, μετά από αίτημά τους, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, κ. Χρήστου Μέτιου.

Οι παραγωγοί έθεσαν το θέμα της ζημιάς στην οποία υπόκειται περίπου το  50% των καλλιεργειών βάμβακος της Ροδόπης, λόγω του κατακλυσμού των εκτάσεων και της αδυναμίας συγκομιδής από τις συνεχείς και άκαιρες βροχοπτώσεις μετά την 20η Οκτωβρίου έως και σήμερα.

Επίσης, ζήτησαν να υποστηρίξει το αίτημα τους προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να μην ισχύσει για φέτος το πλαφόν ελάχιστης παραγωγής για τις επιδοτήσεις κατόπιν των παραπάνω ζημιών.

Ο Περιφερειάρχης, με επιστολή του, ενημέρωσε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Καρασμάνη και τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ, ότι εκτάσεις καλλιέργειας βαμβακιού σε όλη την Περιφέρεια, περί τα 220.000 στρέμματα, καθώς και εκτάσεις 3.000 στρεμμάτων τεύτλων και 1.000 στρεμμάτων καλαμποκιού στον Έβρο, είναι αδύνατον να συγκομισθούν.

Ταυτόχρονα, από την Περιφέρεια, και σε επιβεβαίωση από τον ΕΛΓΑ, τονίζεται ότι οποιοσδήποτε παραγωγός θεωρεί ότι ζημιώθηκε, στα πλαίσια του Νόμου μπορεί να προβεί σε αναγγελία δικαιώματος στον ανταποκριτή του οικείου Δήμου, για να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες.