Στη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου 9/9, θα αναχωρήσουν από την Κομοτηνή τα λεωφορεία που θα ναυλώσει η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής, για το πανεργατικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ, την ίδια μέρα στις 6 το απόγευμα.

Στη σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα, αναφέρονται τα εξής:

“Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, και οι συνταξιούχοι, βιώνουμε ένα καθεστώς συνεχούς λιτότητας, μεγάλης φτώχειας, δυσβάσταχτης κοινωνικά ανεργίας, δραστικής μείωσης των μισθών και των συντάξεών μας, ουσιαστικής κατάργησης των συλλογικών μας συμβάσεων και των εργασιακών μας δικαιωμάτων, πλήρους απορρύθμισης των εργασιακών μας σχέσεων, πρωτοφανούς φορολεηλασίας στους κόπους μιας ζωής.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την επίθεσή της στα δικαιώματα των εργαζομένων, συμφωνώντας με τους δανειστές ουσιαστικά ένα τέταρτο μνημόνιο. Εθελοτυφλώντας για τις ήδη ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, αφού εφάρμοσε με ευλάβεια το τρίτο μνημόνιο που υπόγραψε, το ενίσχυσε με νέες δεσμεύσεις για πρόσθετα σκληρά και επώδυνα μέτρα, απειλώντας την κοινωνία με πλήρη ισοπέδωση και συλλογική αφωνία, εξουδετερώνοντας τα μέσα συλλογικής δράσης των εργαζομένων και γκρεμίζοντας ταυτόχρονα ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις τους.

Απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων που υλοποιεί η κυβέρνηση, ο αγώνας είναι μονόδρομος.
Θέλουμε τώρα πίσω τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, γιατί σε εμάς στηρίζεται το μέλλον της χώρας.

Απαιτείται όλοι μαζί να ενώσουμε τη φωνή μας και να αγωνιστούμε για την προστασία της αξιοπρέπειας των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των επόμενων γενεών.

Για να δοθεί τέλος στην εξαθλίωση που έχει περιέλθει η χώρα μας.

Δίνουμε αγωνιστικό και δυναμικό «παρών» στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής απευθύνει κάλεσμα ενότητας και συμμετοχής στο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στις 18:00 μ.μ. στο Άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής θα συμμετάσχει ενεργά και για τη μετακίνηση θα ναυλώσει λεωφορεία τα οποία θα αναχωρήσουν το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στις 13:00 μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής.

Περισσότερες πληροφορίες: 6974490016 (Μαγαλιός Παντελής), 6973233610 (Χατζηαθανασίου Γιώργος)”.