Στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, που διοργανώθηκε για έκτη συνεχή χρονιά στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, συμμετείχε το Δίκτυο Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, εκπροσωπώντας έτσι για πρώτη χρονιά τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις από Ελλάδα.

Το Φόρουμ  διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Υπουργείο Εργασίας της Βουλγαρίας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνεταιριστών της Βιομηχανίας και των Υπηρεσιών, την Βουλγαρική Ένωση Συνεταιριστών και άλλους εθνικούς οργανισμούς της Βουλγαρίας.

Στις εργασίες της διοργάνωσης τα μέλη του Δικτύου Κοιν.Σ.Επ. / ΑΜ-Θ, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τον Πρόεδρο της ομάδας της Κοινωνικής Οικονομίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Jens Nilsson, τον Πρόεδρο της ομάδας της κοινωνίας των πολιτών και συνεταιριστών στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, Luca Jahier, και τον Πρόεδρο της Ένωσης Εργατών των παραγωγικών συνεταιρισμών της Βουλγαρίας, Stilian Balasopulov.

ΚΟΙΝΣΕΠ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2Ιδιαίτερα χρήσιμη αποδείχθηκε για τα μέλη του Δικτύου Κοιν.Σ.Επ. / ΑΜ-Θ, η συμμετοχή τους στο στρογγυλό τραπέζι για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, όπου παρουσίασαν τη δράση τους και αντάλλαξαν απόψεις και πρακτικές με άλλα δίκτυα και ενώσεις, όπως το Κοινωνικό Συνεταιριστικό Δίκτυο της Βρέσκιας Ιταλίας, την Εθνική Ομοσπονδία των εργοδοτών των ατόμων με αναπηρία της Βουλγαρίας, την Ένωση των Κωφών, και άλλες περιφερειακές ενώσεις συνεταιριστών της γείτονος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι έντονο ήταν το ενδιαφέρον των Ιταλών και των Βουλγάρων για περαιτέρω συνεργασία μέσω της ανάπτυξης κοινών έργων και πρωτοβουλιών.

Τέλος, παράλληλα με το φόρουμ, το Δίκτυο Κοιν.Σ.Επ. / ΑΜ-Θ είχε το δικό του περίπτερο στον εκθεσιακό χώρο που φιλοξενούσε κοινωνικές επιχειρήσεις από διάφορες χώρες της Ε.Ε., όπως Ιταλία, Ρουμανία, Τουρκία, Ισπανία.

Όλοι, δε, οι παρευρισκόμενοι, εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο 1ο Φεστιβάλ Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας που θα διοργανώσει το Δίκτυο Κοιν.Σ.Επ. / ΑΜ-Θ στις 28-30/07/2017, στην Κοιν.Σ.Επ. «Δασικό Χωριό Παγγαίου», το οποίο θα έχει διεθνή χαρακτήρα.