• Δέχθηκε πρόσκληση για τη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε για 5η φορά στο Γκότσε Ντέλτσεφ.
  • Διατηρεί επαφές και συνεργασίες, καθώς και την εμπιστοσύνη που δημιούργησε με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της γειτονικής χώρας.

Πρόσκληση να παραστεί ως επίσημος προσκεκλημένος στο 5ο ετήσιο συνέδριο της Βουλγαρικής Ένωσης για τον ιαματικό και SPA τουρισμό, έλαβε ο πρώην θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Μιχάλης Αμοιρίδης.

Το συνέδριο εστίασε στη διαχείριση των τουριστικών προορισμών και στη συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης, τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρηματιών και ΜΚΟ, για την καλύτερη οργάνωση και προώθηση του θεματικού αυτού τουριστικού προϊόντος.

Η σημασία που δίνει η Βουλγαρία στον ιαματικό τουρισμό φαίνεται από τη συμμετοχή μεταξύ άλλων, τεσσάρων υπουργών της κυβέρνησής της (τουρισμού, ανάπτυξης, περιβάλλοντος και εργασίας).

Επίτιμος καλεσμένος ήταν ο Πρόεδρος του European SPA Αssociation, Thierry Dubois, ενώ από την Ελλάδα συμμετείχε και ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, με ομιλία στην ενότητα για τη συνεργασία Ελλάδας και Βουλγαρίας σε αυτή τη θεματική.

Όπως φαίνεται, η δουλειά που έκανε ο Μιχάλης Αμοιρίδης στον τουριστικό τομέα ως αντιπεριφερειάρχης τουρισμού ΑΜ-Θ, εκτιμήθηκε, ξεπερνώντας τα σύνορα όχι μόνο της Περιφέρειας αλλά και της χώρας. Κάτι που μάλλον ήταν αναμενόμενο, καθώς ένα αναγνωρισμένα επιτυχημένο στέλεχος του ιδιωτικού τομέα, συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό επιτυχιών στην πρώτη του συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση και στη σύντομη περίοδο που άσκησε τα καθήκοντα του. Και τούτο, διότι την αποτελεσματικότητα και τη συνέπεια στην επαγγελματική του διαδρομή, μετέφερε και στην τοπική αυτοδιοίκηση, επιτυγχάνοντας σημαντικές προοπτικές για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, όπως η ανάληψη της διοργάνωσης του 1ου Workshop για τους δυτικούς δρόμους του Μεταξιού, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO). Αμέσως μετά όμως ήταν που ο Μιχάλης Αμοιρίδης παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα Τουρισμού, αφού διαπίστωσε εξ αρχής ότι δεν υπήρχε περιθώριο συνεργασίας ούτε με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο αλλά ούτε και με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη, ο οποίος κατά γενική ομολογία επιδίδεται σε ένα άχρωμο και απροσδιόριστου σκοπού και στόχου, “μπαράζ” τετριμμένων ενεργειών, δημοσίων σχέσεων, φωτογραφήσεων και ταξιδιών στο εξωτερικό…

Ειδικά στον τομέα του Τουρισμού, τα αποτελέσματα δικαιώνουν την επιφυλακτικότητα και αποστασιοποίηση του Μιχάλη Αμοιρίδη, με πρώτο παράδειγμα το ότι τη μεγάλη επιτυχία της συνεργασίας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού για τους δρόμους του μεταξιού, ενάμιση χρόνο μετά, ακολούθησε το…κενό, με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να “αρπάζει” την ευκαιρία προχωρώντας σε συνεργασία με τον ΠΟΤ για την ανάληψη της φετινής διοργάνωσης.

Η σημερινή θέση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και ο περιορισμός του τουριστικού “πακέτου” σε κοινότυπες δράσεις, σε σχέση με το τουριστικό άλμα της προηγούμενης περιόδου, αποδεικνύουν ότι πράγματι ο Μιχάλης Αμοιρίδης, ακολουθώντας τον στρατηγικό σχεδιασμό του Γιώργου Παυλίδη, είχε πετύχει να αναδείξει την εξωστρέφεια και τη δυναμική του τόπου μας, και γι’ αυτό άλλωστε οι επαφές και οι συνεργασίες που είχε δημιουργήσει διατηρούνται μέχρι σήμερα.

Αυτό μάλιστα είναι βέβαιο ότι το αναγνωρίζει και ο ίδιος ο Χρήστος Μέτιος, αφού οι λόγοι για τους οποίους θέλησε να κρατήσει σε απόσταση το Μιχάλη Αμοιρίδη, δεν είχαν να κάνουν με τις ικανότητές του… Ή μήπως τελικά είχαν να κάνουν ακριβώς με αυτές…;