Η ΕΡΤ αρνείται να μεταδώσει την ομιλία η οποία θα προβληθεί ζωντανά από το xagr.net

Σήμερα στις 5:30 μ.μ., ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Νίκος Μιχαλολιάκος, θα μιλήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, και όπως καταγγέλλει «οι διορισμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ στην από ό,τι φαίνεται κομματική τηλεόραση της ΕΡΤ, αρνούνται να μεταδώσουν ζωντανά την ομιλία του αρχηγού της τρίτης πολιτικής δύναμης του τόπου, κατά προφανή παράβαση του νόμου και του Συντάγματος».

Η Χρυσή Αυγή προέβη σε καταγγελία προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, αναμένοντας όπως υπογραμμίζει, «την παρέμβασή του όπως ο νόμος ορίζει».

Η καταγγελία της Χρυσής Αυγής στο ΕΣΡ:

«Προς: Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Κοινοποίηση: Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σήμερα το απόγευμα στις 17.30 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή στην οποία θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος κ. Νικόλαος Μιχαλολιάκος.

Η Ε.Ρ.Τ. έχει υποχρέωση να μεταδώσει ζωντανά την ομιλία του κ. Μιχαλολιάκου, όπως ακριβώς πράττει με τις ομιλίες όλων των πολιτικών αρχηγών προς τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε σήμερα με το στέλεχος της Ε.Ρ.Τ. κ. Μαριωρή Σωτήριο, ενημερωθήκαμε πως η Ε.Ρ.Τ. δεν προτίθεται να μεταδώσει ζωντανά από τη συχνότητά της την ομιλία του κ. Μιχαλολιάκου.

Η συγκεκριμένη απόφαση συνιστά κατάφωρη παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων μισού εκατομμυρίου Ελλήνων πολιτών.

Η επιβολή λογοκρισίας στον Αρχηγό του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας είναι απολύτως παράνομη και αντισυνταγματική.

Η απαγόρευση προβολής των πολιτικών μας θέσεων μέσω της κρατικής τηλεόρασης – την ώρα που οι ομιλίες όλων των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών προβάλλονται κανονικά από την ΕΡΤ1 – συνιστά αρνητική διάκριση εις βάρος ημών.

ΖΗΤΑΜΕ

Την άμεση παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ώστε η ομιλία του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας να μεταδοθεί κανονικά από την ΕΡΤ1, όπως ακριβώς μεταδίδονται όλες οι ανάλογες ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων του κοινοβουλίου».