Στο 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), επανεξελέγη ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) Ροδόπης, Ανέστης Βαφειάδης, κατά την 20η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του Οργάνου.

Ο κ. Βαφειάδης είχε εκλεγεί για πρώτη φορά στο Δ.Σ. της ΠΟΕΣΕ το 2015, μέσα από ένα εκλεκτορικό σώμα αντιπροσώπων από όλη την Ελλάδα, και είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, γεγονός προδήλως σημαντικό ώστε να μεταφέρονται τα προβλήματα και οι προτάσεις της περιοχής στην Αθήνα και στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

«Ευχαριστώ πολύ τους συναδέλφους εστιάτορες, τόσο από τη Ροδόπη όσο και πανελλαδικά, για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου. Θα προσπαθήσω να φανώ και σε αυτή τη θητεία αντάξιός τους, και με τη βοήθεια ειδικά των τοπικών συναδέλφων, να προασπίσουμε κατά το δυνατό τα συμφέροντά μας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Βαφειάδης.

Κατά την εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΠΟΕΣΕ συζητήθηκαν τα θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης, και επαναβεβαιώθηκαν τα πάγια αιτήματά της, όπως η μείωση του ΦΠΑ και άλλα. Εξάλλου, αποφασίστηκε να καταβληθεί προσπάθεια προώθησης ως Brand Name της Ελληνικής Κουζίνας.