Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής συμμετείχε στους Σχολικούς Αγώνες Λόγου που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη από το Κολλέγιο Ανατόλια, σε μια διοργάνωση όπου έλαβαν μέρος 45 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα.

Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στους διττούς λόγους (αγώνες επιχειρηματολογίας), στην εκφραστική ανάγνωση, στον προτρεπτικό λόγο και στον αυθόρμητο λόγο.

ΑΛ3Το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής εκπροσώπησαν οι μαθήτριες: Γαλοπούλου Κυριακή, Κενανίδου Νεφέλη, Κιουτσούκη Κλυταιμνήστρα, Σαραντοπούλου Παναγιώτα, Στεργίου Κατερίνα, Τζίκου Μαρίνα και Τσατσαρίδου Σοφία.

Στην εκφραστική ανάγνωση διαγωνίστηκαν με τα παρακάτω κείμενα:

«Τελευταίος Σταθμός» του Γ. Σεφέρη (Κενανίδου Νεφέλη).

«Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γ. Ρίτσου (Κιουτσούκη Κλυταιμνήστρα).

«Το Φάντασμα της Μασσαλίας» του Ζ. Κοκτώ (Σαραντοπούλου Πένυ).

«Σκόνη» της Κικής Δημουλά (Στεργίου Κατερίνα).

«Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη (Τζίκου Μαρίνα).

Στον προτρεπτικό λόγο διαγωνίστηκε η Σαραντοπούλου Πένυ παροτρύνοντας τους νέους ανθρώπους να μην εγκαταλείπουν τη χώρα μας στις παρούσες συνθήκες.

ΑΛ 1Τις ομάδες των διττών λόγων αποτέλεσαν οι μαθήτριες: Γαλοπούλου Κυριακή, Σαραντοπούλου Παναγιώτα, Τσατσαρίδου Σοφία (1η ομάδα) και Κιουτσούκη Κλυταιμνήστρα, Στεργίου Κατερίνα, Τζίκου Μαρίνα.

Προπονητές και συνοδοί των μαθητών ήταν οι καθηγητές-φιλόλογοι Γκαϊταντζάκη Ευφροσύνη, Καραγεωργίου Χαράλαμπος και Παιδαράκη Κυριακίτσα, ενώ πολύτιμη ήταν η βοήθεια της διευθύντριας του σχολείου Κοσμίδου Μαριγούλας, που με την αμέριστη συμπαράστασή της συνέβαλε στην οργάνωση και αποστολή της ομάδας.

Όλοι μας συγχαίρουμε τις μαθήτριες της πόλης μας για την αγωνιστικότητά τους, το ήθος τους και την αξιοπρεπέστατη συμμετοχή τους.

 

ΑΛ4 ΑΛ5