– Προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου του Πεκίνου.

Τα ξημερώματα ο Κομοτηναίος αθλητής στο τελευταίο τρίτο του άλμα πέρασε τα 2,31 μέτρα που ήταν το όριο πρόκρισης στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Πεκίνου.

Με ατομική φετινή επίδοση 2,28 μέτρα, ξεκίνησε επιτυχώς περνώντας τα 2,17 μ. και τα 2,22 μ., ωστόσο έχασε την πρώτη προσπάθεια στα 2,26 μ. και στα 2.29 μ., το οποίο πέρασε με τη δεύτερη. Για να προκριθεί όμως στον τελικό έπρεπε να ξεπεράσει τα 2.31 μ. Αγωνιζόταν τελευταίος και οι πρώτες του δύο προσπάθειες δεν στέφθηκαν με επιτυχία. Η τελευταία του προσπάθεια ή θα τον έφερνε στον τελικό ή… Ο Κώστας ανταποκρίθηκε στο…ύψος της περίστασης, ξεπέρασε το εμπόδιο, και φώναξε παρών, προσθέτοντας στο ενεργητικό του έναν ακόμη τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, για τρίτη φορά στην καριέρα του μετά το Βερολίνο το 2009 και τη Μόσχα το 2013, αλλά και εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (όριο τα 2.29 μ.).

Συνολικά εννέα άλτες πήραν την πρόκριση πηδώντας τα 2,31 μ.: Ο Κινέζος Ζανγκ, ο Καναδός Ντρούιν, ο Ουκρανός Μπονταρένκο, ο Καταριανός Μπαρσίμ, ο Αυστραλός Σταρκ, ο Γερμανός Όνεν, ο Χονδροκούκης που αγωνίζεται με τα χρώματα της Κύπρου, ο Τσέχος Μπάμπα, και ο Έλληνας από την Κομτηνή Κώστας Μπανιώτης.

Στον τελικό πρέπει να συμμετέχουν τουλάχιστον δώδεκα αθλητές, κι έτσι παρουσία σε αυτόν θα έχουν και όσοι πέρασαν χωρίς λάθος τα ύψη πριν το 2,31. Αυτοί ήταν πέντε αθλητές: ο Ρώσος Τσιπλάκοφ, ο Αμερικανός Κίναρντ, ο Ιταλός Τάμπερι, και ο Μπάρι και Τόμας από τις Μπαχάμες.

Από τον τελικό που θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής 30 του μηνός, αποκλείστηκαν ο χρυσός ολυμπιονίκης του Λονδίνου Ιβάν Ούκοφ και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2011 Τζέσι Γουίλιαμς.