Στους «Δρόμους της Ελιάς και της Πορτοκαλιάς»

ΕΛΙΑ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

ΕΛΙΑ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΤο μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου, διοργανώνεται στο παραποτάμιο πάρκο Κομποτίου Άρτας, η οικογιορτή «Στους δρόμους της Ελιάς και της Πορτοκαλιάς», από Συλλόγους, Σχολεία, Φορείς και Εθελοντές του Δήμου Νικολάου Σκουφά.

Πρόκειται για μια συμμετοχική γιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων, ικανοτήτων, δεξιοτήτων και ταλέντων των συμμετεχόντων, μια ευκαιρία για συμβολή όλων με εθελοντική προσφορά, ένα «ζυμωτήρι-εργαστήριο» ιδεών, προτάσεων και προβληματισμών για τοπική ανάπτυξη, κοινοτική δράση, κοινωνική οικονομία.

Οι «Δρόμοι» φέρνουν επισκέπτες από άλλες περιοχές, βγάζουν τους κατοίκους από την απομόνωση, βοηθούν τα τοπικά προϊόντα να ταξιδέψουν σε άλλους τόπους, ενισχύουν την επικοινωνία, τις ανταλλαγές και τις συναλλαγές, δημιουργούν φιλίες και συνεργασίες, δίνουν ευκαιρίες να επιδειχθούν και να τιμηθούν οι θησαυροί του τόπου, φέρνουν πιο κοντά παραγωγούς με δυνητικούς καταναλωτές.

Το Σάββατο 31/5 στις 19.00 θα γίνουν παρουσιάσεις από ομιλητές και συζήτηση, ενώ την Κυριακή 1/6 θα λειτουργήσουν διάφορα εργαστήρια, παιχνίδια, επιδείξεις, εκθέσεις και βέβαια συζητήσεις.

Ανάμεσα στα θέματα που θα προσεγγιστούν, είναι και τα χαρακτηριστικά και η δυναμική της τοπικής αγροτικής κοινωνίας, η στόχευση στην τοπική ανάπτυξη με αυτάρκεια και βιωσιμότητα, και οι θεσμοί και οι εφαρμογές της κοινωνικής οικονομίας, από τον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το σύνηθες εκκρεμές της διοίκησης, κινείται ανάμεσα στην πολιτική και στην αγορά. Τα τελευταία χρόνια, μετά την κορύφωση της χρηματιστηριακής χρεοκοπίας και την αυτό-απαξίωση των πολιτικών με τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα, άρχισαν να «ανατέλλουν» οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, αξιοποιώντας καλύτερα στοιχεία της κοινωνικής οικονομίας. Η παγκόσμια συνεργατική συμμαχία (International Co-operative Alliance– ICA), έχει υιοθετήσει τον ορισμό, τις αξίες και τις αρχές κάτω από τις οποίες πρέπει να λειτουργούν οι συνεργατισμοί, που είναι η κύρια μορφή δομών της κοινωνικής οικονομίας. Συνεργατισμός είναι μια αυτόνομη ένωση προσώπων που συγκροτείται εθελοντικά για την αντιμετώπιση των κοινών οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών και επιδιώξεών τους, μέσω μιας από κοινού ιδιόκτητης και δημοκρατικά ελεγχόμενης επιχείρησης. Την τελευταία μάλιστα δεκαετία, προωθούνται στην Ευρώπη οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις».

Μ.Δ.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood