Ιεραποδημία στους Αγίους Τόπους πραγματοποίησε, κατά το διάστημα από τις 22 ως τις 28 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από κληρικούς και από 40 πιστούς από τη Μητρόπολή μας.

Την ημέρα της άφιξης των προσκυνητών στα Πανάγια Προσκυνήματα, όλοι τους προσκύνησαν τον Γολγοθά και τον Πανάγιο τάφο, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στην αίθουσα της έδρας της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, όπου έγιναν δεκτοί από τον Προκαθήμενό αυτής, Πατριάρχη Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο τον Γ’.

Από την επόμενη μέρα, οι προσκυνητές ακολούθησαν την οδό του Μαρτυρίου και επισκέφτηκαν, μέχρι την αναχώρησή τους από τους Άγιους Τόπους, το σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου στη Βηθλεέμ, την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Χοζεβά, την Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα, τη Ναζαρέτ, την Κανά, το Θαβώρ, το Σαραντάριο, τον Ιορδάνη Ποταμό και την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, ως και τα προσκυνήματα εντός της παλιάς πόλης.

Με την πατριαρχική άδεια, ο Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής τέλεσε δύο ιερές αγρυπνίες στον Πανάγιο Τάφο και μία στον Γολγοθά, ενώ συμμετείχε στην κυριώνυμο ημέρα της παγκοσμίου υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, προσευχόμενο για την υγεία, την πρόοδο και την ευημερία του ιερού κλήρου και του λάου της Μητρόπολης, όπως και της Θράκης.