Σειρά δράσεων αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ροδόπης, ενόψει των κινητοποιήσεων που προτείνει και η ΟΛΜΕ κατά του αντι-ασφαλιστικού Νόμου της κυβέρνησης, και σε συνεργασία με το Νομαρχιακό Τμήμα Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ και τους υπόλοιπους αντιδρώντες φορείς:

Mε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ, ζητά την άμεση απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου και την ανασύνταξή του μετά από ουσιαστικό διάλογο με όλους τους κοινωνικούς, επαγγελματικούς, επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της χώρας, και διαμηνύει την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων σε επίπεδο Νομού και Περιφέρειας.

Ως άμεσα μέτρα υλοποίησης των ανωτέρω, συμφωνήθηκαν τα εξής:

Α) Στο πλαίσιο της δράσης της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, υποβολή ψηφίσματος στους Βουλευτές του Νομού, με το οποίο θα καλούνται να πιέσουν για την απόσυρση του Νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό, ειδάλλως να το καταψηφίσουν.

Β) Συμμετοχή της ΕΛΜΕ Ροδόπης στο Πανπεριφερειακό  Συλλαλητήριο  ΑΜ-Θ την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 στην Κομοτηνή και ώρα 11 π.μ.

Γ) Ενεργή συμμετοχή στη Γενική Απεργία στις 4 Φεβρουαρίου.

Ακόμη, αποφασίστηκε σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, να οργανωθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας και συμβολικές καταλήψεις στη Περιφέρεια ή όπου αλλού κριθεί προσφορότερο, καθώς και πολύμορφη κλιμάκωση του γενικού απεργιακού αγώνα κατά την κατάθεση του νομοσχεδίου και κατά τη διάρκεια ψήφισής του.

Σε Ψήφισμά της, δε, η ΕΛΜΕ, αναφέρει:

«Xαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις και την υπεύθυνη στάση του αγροτικού κόσμου της Ροδόπης, της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και όλης της χώρας. Οι αγρότες που βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενώπιον της εκτελεστικής (κυριολεκτικά!) εξουσίας και όλης της κοινωνίας, δίνουν μαθήματα πολιτικής σε όλους.

Φυσικά και οι αγρότες και οι αποτυχημένες ηγεσίες τους στο πρόσφατο παρελθόν έχουν ευθύνες για τα βαθύτερα προβλήματά τους. Κι άλλες τόσες έχουμε και σαν υπόλοιπη κοινωνία.

Τώρα είναι η ώρα να αφήσουμε πίσω τη μεμψιμοιρία και να αγωνιστούμε για την επιβίωσή μας, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μας όσα μας έμαθαν τα λάθη μας. Ο αγροτικός κόσμος δείχνει τον δρόμο!».