– «Αναλίσκονται σε ασκήσεις κομματικής νομιμοφροσύνης».

Σφοδρό κατηγορώ κατά των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, κ.κ. Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, εξαπολύει ο συνάδελφός τους από το Ποτάμι κ. Ιλχάν Αχμέτ, μετά την ανακοίνωσή τους σχετικά με τη συνάντησή τους με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, όπου όπως αναφέρουν “εξέθεσαν στον Υπουργό τα ζητήματα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στα ζητήματα της Υγείας και συζήτησαν τον κοινό σχεδιασμό των μελλοντικών τους δράσεων”…

ΙΛΧΑΝ ΒουλήΗ δήλωση του κ. Ιλχάν Αχμέτ:

«Την ίδια στιγμή που τα νοσοκομεία των άλλων νομών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ζήτησαν και έλαβαν θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, στο πλαίσιο της προκήρυξης του ΚΕΕΛΠΝΟ για τετρακόσιους νοσηλευτές και εκατό γιατρούς για την κάλυψη των ΜΕΘ πανελλαδικά, το Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής έλαβε μία θέση γιατρού, έχοντας 70 λειτουργικά κενά μετά και τις επτά μετατάξεις του προηγούμενου έτους που δεν καλύφθηκαν ποτέ!   

Και ενώ οι δύο τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν αυτή την πραγματικότητα, αναλισκόμενοι σε ασκήσεις κομματικής νομιμοφροσύνης, μετέχουν σε συσκέψεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, από την οποία σύμφωνα με τα όσα γράφονται στην ανακοίνωσή τους, δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη δέσμευση για την πρόσληψη προσωπικού στο Νοσοκομείο Κομοτηνής!

Υπενθυμίζω, ότι σύμφωνα με έγγραφο που απεστάλη αρμοδίως από την 1η Δεκεμβρίου 2015 προς την 4η Υ.Πε. από τον τότε Διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής, το Σισμανόγλειο επιζητά την πρόσληψη δέκα γιατρών:

Έναν για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έναν για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, δύο για την Ορθοπεδική Κλινική, και από έναν για την Οφθαλμολογική, τη Χειρουργική, την Καρδιολογική, την Παιδιατρική, το Ακτινοδιαγνωστικό και το Αναισθησιολογικό τμήμα.

Επίσης, χρήζουν άμεσης κάλυψης:

Τέσσερις θέσεις Δ.Ε. Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, τρεις θέσεις Δ.Ε. Χειριστών Ιατρικών Συσκευών, και μία θέση Δ.Ε. Βοηθών Φαρμακείου.

Για το δε Νοσηλευτικό προσωπικό και για τη στοιχειωδώς εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, απαιτούνται:

Μία θέση Π.Ε. Νοσηλευτών, έξι θέσεις Τ.Ε. Νοσηλευτών, μία θέση Τ.Ε. Μαιευτικής, δύο θέσεις Δ.Ε. Βοηθών Νοσηλευτικής, και δύο θέσεις Υ.Ε. Βοηθών Υγειονομικού Προσωπικού.

Συνολικά δηλαδή το Νοσοκομείο Κομοτηνής διεκδικεί την κάλυψη 30 θέσεων προσωπικού και δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής καμία! 

Και όλα αυτά, μετά από σχετικά έγγραφα για την καταγραφή των αναγκών των Νοσοκομείων όλης της χώρας με τη διαδικασία πλήρωσης 2.440 κενών οργανικών θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων για το έτος 2016, που εστάλησαν και στο δικό μας, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον διοικητή της 4η Υ.Πε.

Ειδικά για τη λειτουργία της ΜΕΘ του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, με τέσσερις υπάρχουσες αναπτυγμένες κλίνες, τρεις εκ των οποίων βρίσκονται σε λειτουργία, απαιτούνται για τη λειτουργία της Μονάδας ένας επιπλέον γιατρός και τρεις νοσηλευτές.

Τα γνωρίζουν αυτά τα στοιχεία οι συνάδελφοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης;

Και τι από αυτά ανέφεραν στην κομματική σύσκεψη βουλευτών που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Υγείας;

Ποιες συγκεκριμένες δεσμεύσεις έλαβαν για την πλήρωση των κενών στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, και με τι χρονοδιάγραμμα αυτές θα υλοποιηθούν;

Οι πολίτες της Ροδόπης από εδώ και πέρα ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους».