Με αντικείμενο την προετοιμασία της ερχόμενης Κεντρικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, συνεδρίασε σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται κομματικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Γραμματέας της Κ.Ε. Πάνος Σκουρλέτης ενημέρωσε για τις συσκέψεις που έχουν γίνει σε επίπεδο κομματικών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα με αντικείμενο τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Έως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να ανακοινώσει το «χρίσμα» σε επτά Περιφέρειες, μεταξύ των οποίων είναι και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σύμφωνα πάντα με το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη το κυβερνών κόμμα θα στηρίξει τον Κώστα Κατσιμίγα.

Στόχος είναι έως το τέλος Οκτωβρίου-αρχές Νοεμβρίου να έχουν αποφασιστεί οι υποψηφιότητες που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις Περιφέρειες. Οι υπόλοιποι έξι οι οποίοι φέρονται «κλειδωμένοι» για το «χρίσμα» είναι οι δύο νυν περιφερειάρχες, που είχαν στηριχθεί και την προηγούμενη φορά, η Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής και ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο νυν περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Γιώργοςς Δέδες για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο νυν περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, και ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.