ΕΛΜΕ LOGO

– Εξακόσιες διδακτικές ώρες χάνονται εβδομαδιαίως στη Ροδόπη.

Την απόφαση να προσφύγει στην τοπική εισαγγελική αρχή, καταγγέλλοντας το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, «για τον διαιωνιζόμενο εμπαιγμό ως προς την κάλυψη των κενών στις σχολικές μονάδες του Νομού», όπως χαρακτηριστικά τονίζει σε ανακοίνωσή του, έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Ροδόπης.

«Καθώς βαδίζουμε προς τη συμπλήρωση τριών μηνών από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, και συγχρόνως τίποτε, ακόμη και αυτή τη στιγμή, δεν προμηνύει την επίλυση του τεράστιου προβλήματος που οδηγεί τα σχολεία μας στο να υπολειτουργούν και τους μαθητές μας να εξακολουθούν να χάνουν περισσότερες από εξακόσιες διδακτικές ώρες την εβδομάδα, θεωρούμε ότι κάθε έννοια “αναμονής”, “υπομονής” ή “περιόδου χάριτος”, έχει πια προ πολλού πάψει να υφίσταται. Η λύση είναι δυστυχώς πλέον ο δρόμος της Δικαιοσύνης», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η κατάθεση της γνωστοποίησης – καταγγελίας στον Εισαγγελέα, θα γίνει αύριο Παρασκευή 21/11/2014, ώρα 13:00, και θα τη συνυπογράψουν, πλην των εκπροσώπων του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, και εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σχολικών μονάδων.