20141006_185206[2]Την συμπαράστασή του στους 44 εργαζόμενους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης που διεκδικούν δεδουλευμένα και κατοχύρωση των θέσεων εργασίας τους, διατύπωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης , σε προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του.

Οι 44 εργαζόμενοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Νοσοκομείου κι είχαν προσληφθεί τα τελευταία δέκα χρόνια ενώ αμείβονταν με δελτίο παροχής υπηρεσιών, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι τους. Στις αρχές του Σεπτέμβρη ενημερώθηκαν πως τα εντάλματα για την πληρωμή τους που αφορούσαν στο μήνα Αύγουστο, δεν πέρασαν από τον έλεγχο νομιμότητας της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.  ” Στις 11 Σεπτεμβρίου μας κάλεσε ο Διοικητής στο γραφείο του και μας αποκάλυψε ότι πρέπει να αποχωρήσουμε από τη δουλειά, λόγω του ότι δεν υπογράφει ο Επίτροπος τα εντάλματα” ανέλυσε o Γιώργος Τεμουριάν, τραυματιοφορέας την τελευταία δεκαετία στο ΠΓΝΑ. “Ζητάμε τα δεδουλευμένα μας για τον μήνα Αύγουστο και για τις 10 μέρες, που δουλέψαμε τον Σεπτέμβριο, δεν είναι κλεμμένα λεφτά, είναι δεδουλευμένα», ανέφερε ο συνάδελφος του Απόστολος Αγγελακούδης. “Αυτά ζητάμε, όπως και να γυρίσουμε πίσω στη δουλειά μας, γιατί όντως καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες με άλλο καθεστώς”,πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Οι εργαζόμενοι τελούν εν αναμονή της απόφασης της αρμόδιας Υγειονομικής Περιφέρειας, σε αίτημα της διοίκησης για την επαναπρόσληψή τους.

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, με ομόφωνη απόφασή του,  εξέδωσε  ψήφισμα συμπαράστασης στους 44 εργαζόμενους του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ζητώντας :

– την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των 44 εργαζομένων στο Π.Γ.Ν.Ε. Αλεξανδρούπολης καθώς και την επαναπρόσληψή τους

-να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις σε κλάδους και ειδικότερα που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία του παραπάνω Νοσοκομείου όπως και στα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Π.Α.Μ.Θ.,

– την επαρκή χρηματοδότηση του Π.Γ.Ν.Ε Αλεξανδρούπολης καθώς και των υπολοίπων Νοσοκομείων της  Π.Α.Μ.Θ., από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ώστε να καλύπτονται οι λειτουργικές ανάγκες.