Απόφαση για καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων τους, στις 4 Φεβρουαρίου, ημέρα της πανελλαδικής γενικής απεργίας κατά την οποία αναμένεται να «νεκρώσει» η χώρα, έλαβαν οι εκπρόσωποι:

– Του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης.

– Του Σωματείου Επαγγελματιών Εστιατόρων & Καφέ-Μπαρ Αλεξανδρούπολης.

– Της Συντεχνίας κουρέων-κομμωτών Αλεξανδρούπολης.

– Του Σωματείου Παντοπωλών Αλεξανδρούπολης.

– Της Συντεχνίας Αρτοποιών Έβρου.

– Του Σωματείου Ανθοπωλών Έβρου.

– Της Ένωσης Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Φερρών.

– Της Ένωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Διδυμοτείχου.

– Του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Έβρου.

Παράλληλα, θα προβούν σε:

– Συνάντηση με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έβρου και τους θεσμοθετημένους εκπροσώπους των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, για συντονισμό των δράσεων στήριξης των κινητοποιήσεων της 4ης Φεβρουαρίου.

Πανεμπορικό συλλαλητήριο την ίδια ημέρα, 4 Φεβρουαρίου, στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης πόλης, με αφετηρία το Επιμελητήριο Έβρου επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας.

– Πρωτοβουλίες ενημέρωσης όλου του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής.

– Πρόσκληση στους εκπροσώπους των μεγάλων αλυσίδων και πολυκαταστημάτων για συμμετοχή στο κλείσιμο των καταστημάτων που διευθύνουν.

– Έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών και πρόσκληση στους εκπροσώπους τους για ενεργό συμμετοχή και στήριξη των κινητοποιήσεων.

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης φορέων που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης κ. Κώστα Χατζημιχαήλ, και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου κ. Θανάση Μπέλλα.