Στις 25 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί η πρώτη εμπορική «Λευκή Νύχτα» της Κομοτηνής, μετά από πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής και τη συνεργασία του Δήμου Κομοτηνής και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με τα καταστήματα της πόλης σε τέσσερις εμπορικούς δρόμους να παραμένουν ανοιχτά με δελεαστικές προσφορές, από τις 6 το απόγευμα μέχρι και μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Σύμφωνη γνώμη έχει εκφράσει και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο με δεδομένη την τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας.

Στόχος της δράσης η οποία φέρει τον τίτλο-σύνθημα “αγοράζουμε και διασκεδάζουμε στην πόλη μας”, είναι η τόνωση της τοπικής αγοράς. Η ημερομηνία επελέγη επειδή αφενός συμπίπτει με την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Via Egnatia της Περιφέρειας, και αφετέρου διότι η πόλη θα έχει ήδη υποδεχθεί τους φοιτητές της.

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνουν μουσική, χορό, παιχνίδια κ.ά., θα γίνουν γνωστές στην αυριανή συνέντευξη Τύπου που θα δώσουν η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης κ. Ανέστης Βαφειάδης.