ΔΟΛΕνημέρωση σχετικά με τις έρευνες εξιχνίασης της δολοφονίας-ληστείας του 63χρονου ιδιοκτήτη των ζαχαροπλαστείων «Το Σπίτι του Γλυκού», στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης, στις 28 Απριλίου, παρείχαν οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες έχουν ήδη συλλάβει έναν εκ των δύο δραστών.

Το χρονικό της σύλληψης, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει ως εξής:

Μετά την τηλεφωνική ενημέρωση των αστυνομικών Αρχών για τη διάπραξη του εγκλήματος, υπήρξε άμεσα ευρεία κινητοποίηση σε όλη την ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο της οποίας συγκροτήθηκαν και ενεργοποιήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.

Παράλληλα διενεργήθηκαν εμπεριστατωμένες έρευνες στο σημείο και στον ευρύτερο χώρο διάπραξης του εγκλήματος, με τη συμμετοχή εξειδικευμένου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στις έρευνες συμμετείχε προσωπικό όλων των υπηρεσιών Ασφαλείας, Τάξης, Τροχαίας και Αλλοδαπών της Αλεξανδρούπολης, των Ειδικών Ομάδων Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), καθώς και προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Αποτέλεσμα των ενεργειών ήταν ο εντοπισμός σε σύντομο χρονικό διάστημα στη  Νέα Χιλή, της δίκυκλης μοτοσικλέτας που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους.

Επίσης, σε κοντινή απόσταση από το δίκυκλο, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε δύο διαφορετικά σημεία, ο χαρτοφύλακας του θύματος, ένα πιστόλι κρότου – αερίου, δυο ολοπρόσωπες κουκούλες (full face), ένας σάκος, καθώς και ρουχισμός. Επιπλέον, στον χώρο του εγκλήματος βρέθηκαν τρεις κάλυκες και δύο φυσίγγια των 9 mm.

Κατά την εξέλιξη των ερευνών, την ίδια μέρα, εντοπίσθηκε κρυμμένος σε θαμνώδη περιοχή της Νέας Χιλής και συνελήφθη, ο ένας εκ των δραστών, 43 ετών, ομογενής από τη Γεωργία, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ολόκληρο το χρηματικό ποσό που αφαίρεσε με τον συνεργό του από τον άτυχο 63χρονο, δηλαδή 10.100 ευρώ.

Σε βάρος του 43χρονου, ο οποίος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για διακεκριμένες κλοπές, αδίκημα για το οποίο είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης και αποφυλακίσθηκε μόλις προ ημερών, για την ακρίβεια στις 11 Απριλίου, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία κατά συναυτουργία.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης συνεχίζει τις έρευνες για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη και του δεύτερου δράστη του στυγερού εγκλήματος.