«Φωτογραφικές Συναντήσεις», είναι ο τίτλος των εκδηλώσεων διάρκειας δύο εβδομάδων που διοργανώνει για πρώτη φορά στη Λάρισα, η τοπική Φωτογραφική Λέσχη, από 25 Απριλίου μέχρι 10 Μαΐου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, δέκα τρεις Φωτογραφικές Λέσχες της χώρας θα εκθέσουν έργα μελών τους, υπό τον τίτλο «Φωτογραφική Ματιά», σε χώρους πολιτισμού της πόλης (Μύλος, Γαλλικό Ινστιτούτο, Χατζηγιάννειο, Πινακοθήκη, κ.α.).

ΛΑΡΙΣΑ 2Συμμετέχουν οι Φωτογραφικές Λέσχες Κομοτηνής, Φλώρινας, Βέροιας, Βόλου, Τρικάλων, Καρδίτσας, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Περιστερίου, Πάτρας, Χανίων και Λάρισας.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων θα μιλήσουν για την τέχνη της φωτογραφίας, ο γνωστός φωτογράφος Γιώργος Δεπόλλας και ο θεωρητικός της φωτογραφίας Ηρακλής Παπαϊωάννου.

Τα εγκαίνια των εκδηλώσεων θα γίνουν το Σάββατο 25 Απριλίου, στις 20:00, στον χώρο του «Μύλου».

Ο Γιώργος Δεπόλλας γεννήθηκε στις 28 Μαΐου 1947 στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και από το 1975 ασχολείται συστηματικά με την επαγγελματική και την καλλιτεχνική φωτογραφία. Είναι συνιδρυτής του Image Studio (1975), του Φωτογραφικού Κέντρου Αθηνών (1979) και της εκδοτικής εταιρίας Fotorama (1983). Από το 1984 διδάσκει φωτογραφία στη Σχολή Βακαλό. Η δουλειά του έχει δημοσιευθεί και εκτεθεί επανειλημμένα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο Ηρακλής Παπαϊωάννου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1962. Σπούδασε φυσική στο ΑΠΘ, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές φωτογραφίας στο New York University, και διδακτορικό στη Σχολή Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Το διάστημα 1988-1992 έζησε και εργάστηκε στη Νέα Υόρκη. Έχει εκθέσει το έργο του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εξέδωσε τις μονογραφίες “Κοσμοτοπία” (1994) και “Εκτός Παιδιάς” (2000), ενώ έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων, κριτικών και δοκιμίων. Επίσης, έχει μεταφράσει φωτογραφικά βιβλία των Susan Sontag, Ian Jeffrey, Villem Flusser. Επιμελήθηκε, δε, πολλές φωτογραφικές εκδόσεις, και από το 2001 εργάζεται ως επιμελητής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.