Στις Βρυξέλλες ο Κ. Μπαμπασίδης

ΜΠΑΜΠΑΣΙΔΗΣ1

ΜΠΑΜΠΑΣΙΔΗΣ1

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε στις 18-19 Σεπτεμβρίου, για τρίτη φορά μέσα στον μήνα, ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκος Μπαμπασίδης, για να συμμετάσχει στην 8η Συνδιάσκεψη των Διοικήσεων των Συντονιστών και των Επιτροπών των Ταμείων των Οργανισμών Πληρωμών της Ε.Ε., υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  και προεδρεύοντος του βοηθού επιτρόπου Rondi Mogele.

Τη Συνδιάσκεψη απασχόλησε η προετοιμασία για την ανάληψη των καθηκόντων του νέου επιτρόπου Αγροτικών Ζητημάτων που θα γίνει αρχές Νοεμβρίου, ενώ βασικό θέμα ήταν η δημοσιονομική συμμόρφωση των κρατών-μελών και η χρηστή διοίκηση ενόψει της νέας ΚΑΠ για την πληρωμή των άμεσων ενισχύσεων αλλά και των συνδεδεμένων καθεστώτων.

Συζητήθηκαν επίσης τρόποι επίλυσης των επιφυλάξεων που διατυπώνει η Επιτροπή σε σχέση με τις δεσμεύσεις των κρατών-μελών, οι επιλεξιμότητες και η διαχείρισή τους, οι έλεγχοι, τα σφάλματα, οι αιτίες των σφαλμάτων, καθώς και οι τρόποι διορθώσεων, η μεθοδολογία των διορθώσεων, και  η πιθανή ενεργοποίηση του Άρθρου 41 του Κανονισμού 1306/2013 περί αναστολής των κοινοτικών πληρωμών σε περίπτωση μη συμμόρφωσης κάποιου κράτους μέλους.

«Μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου, την ανάδειξη νέου ευρωκοινοβουλίου, νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον ορισμό νέων επιτρόπων, ξεκίνησε  για την Ε.Ε. μια καινούργια εποχή», δήλωσε ο κ. Μπαμπασίδης, προσθέτοντας: «Η Ελλάδα την ίδια στιγμή βρίσκεται στο τέλος μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, επιχειρώντας να θεμελιώσει νέα νοοτροπία χρηστής διαχείρισης των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων για την κατοχύρωση της ανάπτυξης, και όχι της χωρίς προοπτική σπατάλης».

Όπως ακόμη σημείωσε ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, «τέθηκαν και αναλύθηκαν οι σημαντικότερες πτυχές του εγχειρήματος σε σχέση με τον αγροτικό κόσμο. Τη χώρα μας την επηρεάζει άμεσα η επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων, όσο και οι τρόποι συμμόρφωσης για την πληρωμή των ενισχύσεων. Στον ΟΠΕΚΕΠΕ, όλοι μας, Διοίκηση και εργαζόμενοι, ως ο μοναδικός πιστοποιημένος στην Ε.Ε. Οργανισμός Πληρωμών, καταβάλουμε καθημερινά υπό δύσκολες και άνισες συνθήκες, μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, επί τη βάσει της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους Έλληνες κτηνοτρόφους και γεωργούς».

Καταλήγοντας, δε, τόνισε με νόημα: «Στην προσπάθεια αυτή είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά. Απαιτείται κοινή ενεργοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τόσο των πολιτικών όσο και των υπηρεσιακών, αλλά και των κοινωνικών φορέων και οργανώσεων του  αγροτικού  κόσμου, ώστε η χώρα μας να μπει στη νέα ΚΑΠ πιο έτοιμη και ωριμότερη για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood