Τη διαγραφή του πρόεδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου αποφάσισε η επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μίχαλος είχε κληθεί σε απολογία με αφορμή δηλώσεις του για το Eurogroup, καθώς είχε κάνει λόγο για ιστορική συμφωνία.

Τον περασμένο Οκτώβριο είχε προκαλέσει αίσθηση όταν μέσω του Ραδιοφώνου 24/7 είχε εκφράσει την αντίθεση του επιχειρηματικού κόσμου σε σενάρια πρόωρων εκλογών τις οποίες ζητούσε η ΝΔ.

Ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση είχε προκαλέσει τον Μάιο όταν πάλι μέσω του Ραδιοφώνου 24/7 είχε σημειώσει πως “η συζήτηση για εκλογές λίγο πριν η Ελλάδα κόψει το νήμα και βγει από τα μνημόνια, είναι πολιτικό έγκλημα” τονίζοντας οτι οι αλλεπάλληλες εκλογές και η εκλογολογία δημιουργούν αναστάτωση στην αγορά και στην κοινωνία.

Εντύπωση προκάλεσε όχι μόνο η διαγραφή του κ. Μίχαλου, αλλά και η ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ:

«Με βάση τις διατάξεις του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπουν ως αυτονόητη την τήρηση και τον σεβασμό στις αρχές, στις αξίες και στις βασικές θέσεις της παράταξης, ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος τίθεται από σήμερα Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, εκτός κόμματος. Την απόφαση έλαβε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας που συνεδρίασε το απόγευμα. Στη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν “Δούρειοι Ίπποι”».

Τι είχε πει ο Μίχαλος για την απόφαση του Eurogroup για το ελληνικό χρέος

«Είναι μια ιστορική συμφωνία καθώς βάζει τέλος μετά από σχεδόν εννέα σκληρά χρόνια κρίσης στα Μνημόνια, και δίνει τη δυνατότητα με πολύ κόπο και δουλειά βέβαια, η Ελλάδα να μπει σε έναν νέο δρόμο, λιγότερο δύσβατο. Όπως όμως άλλωστε σε κάθε διαπραγμάτευση, η συμφωνία από μόνη της δεν μπορεί να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα, κυρίως οικονομικά, που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η χώρα μας. Τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα μπορούσαν να είναι πιο γενναιόδωρα, προκειμένου τα δισ. ευρώ που θα δοθούν στους πιστωτές μας να κατευθύνονταν σε παραγωγικές επενδύσεις και να ενίσχυαν το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Η καταβολή της δόσης των 15 δισ. ευρώ που θα χρησιμοποιηθεί ως αποθεματικό για την αντιμετώπιση οποιωνδήποτε δημοσιονομικών έκτακτων προβλημάτων δημιουργηθούν, δεν θα πρέπει να σπαταληθούν αλλά να χρησιμοποιηθούν μόνο σε περιπτώσεις αδυναμίας της Ελλάδας να βγει στις αγορές που θα αφορούν εξωγενείς και μόνο παράγοντες, όπως κάποιες κρίσεις σε Ιταλία, Ισπανία κ.λπ. Σε καμία περίπτωση εμείς ως χώρα δεν θα πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα στις αγορές να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία μας προκειμένου να πετύχουμε στο διηνεκές, τουλάχιστον όσο περνάει από το χέρι μας, χαμηλά επιτόκια δανεισμού. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αφήσει πίσω της τα σκληρά προηγούμενα χρόνια, και οι πολιτικοί ταγοί της χώρας μας θα πρέπει να κάνουν πράξη τη συναίνεση, τη συνεννόηση και τη συνεργασία, και να συμφωνήσουν στα αυτονόητα για να περάσουμε από την κρίση στη σταθερότητα και μετέπειτα στην ανάπτυξη. Οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας ήδη έχουν κάνει πράξη τα προαναφερόμενα, και εργοδότες και εργαζόμενοι, με πολύ μεγάλη ωριμότητα σε εξαιρετικά δύσκολες εποχές, απέδειξαν ότι ενωμένοι μπορούμε πάντα να αντιμετωπίζουμε κάθε πρόβλημα».