Συνοδευόμενοι από την Πρόξενο της Ελλάδας στην Αδριανούπολη, θα επιβιβαστούν στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος Embraer οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, για να επιστρέψουν στην πατρίδα μετά από 167 ημέρες κράτησής τους στις τουρκικές φυλακές.

Το αεροσκάφος, στο οποίο βρίσκονται ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, θα τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης όπου θα τους υποδεχτούν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο Ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρεώδης και ο Λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης θα μεταφερθούν αμέσως στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για εξετάσεις – διαδικασία που ίσως διαρκέσει και περισσότερο από ένα 24ωρο – και κατόπιν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις που δεν θα γνωστοποιηθούν, για να καταθέσουν λεπτομερώς για όλα όσα συνέβησαν.

Στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” θα υπάρχουν τηλεοπτικές κάμερες, παραμένει άγνωστο όμως προς το παρόν αν θα επιτραπεί να πλησιάσουν τους δύο στρατιωτικούς.

Υπολογίζεται πως το πρωθυπουργικό αεροσκάφος θα προσγειωθεί στη Θεσσαλονίκη κατά τις πρώτες πρωινές ώρες 01:00 – 03:00.

πηγή: zougla.gr

επιμέλεια: inkomotini.news