Για πρώτη φορά, Κομοτηναίοι, συμμετείχαν στον διεθνή χειμερινό κολυμβητικό αγώνα “Παλίρροια” Θεσσαλονίκης (15ος εφέτος), που διεξήχθη χθες 14/1, μια από τις πιο κρύες μέρες του φετινού χειμώνα.

Συγκεκριμένα, την πόλη μας εκπροσώπησαν οι Γιάννης Αλεξιάδης, Ανδρέας Γκουρίδης και Βασίλης Πνευματικάκης, μέλη της Ομάδας Χειμερινών Κολυμβητών Ροδόπης.

Γιάννης Αλεξιάδης, Βασίλης Πνευματικάκης, Ανδρέας Γκουρίδης.

Ο αγώνας (300 μ. και 1.000 μ.) στον οποίο έλαβαν μέρος συνολικά ογδόντα κολυμβητές, διεξήχθη στα νερά του Θερμαϊκού, στα ΚΑΑΥ Αγίας Τριάδας, και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα με τίτλο “Στις ακτές και τον Χειμώνα”, της Εταιρείας Αξιοποίησης Ακτών Ελλάδος.

Το πρόγραμμα αφορά δραστηριότητες για την ανάπτυξη και την προστασία των παράκτιων περιοχών, και για τα ευεργετικά οφέλη της χειμερινής κολύμβησης στον ανθρώπινο οργανισμό.

Στον συγκεκριμένο αγώνα, που συνόδευσε η μπάντα του Γ΄ Σώματος Στρατού, προσφέρθηκαν τοπικό τσίπουρο και κρασί συνοδευμένο από γευστικές απολαύσεις της περιοχής, ενώ στο τέλος πραγματοποιήθηκε περιήγηση στην Αγία Τριάδα, στους Νέους Επιβάτες (το γνωστό Μπαξέ Τσιφλίκι), στην Περαία, στο Αγγελοχώρι, κ.α.