Στην 84η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία θεωρείται το κορυφαίο οικονομικό γεγονός της χρονιάς για τη χώρα, συμμετείχε και ο Κομοτηναίος Μέτοχος της Τράπεζας, κ. Γιάννης Τζαμπάζης.

Κεντρικός ομιλητής της Συνέλευσης ήταν ο Διοικητής της ΤτΕ κ. Γιάννης Στουρνάρας, ενώ παρέστησαν ακόμη, οι Υποδιοικητές της Τράπεζας, σύσσωμο το Γενικό Συμβούλιό της, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Δημήτρης Παδημητρίου, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης, οι πρώην Διοικητές της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος κ.κ. Ευθύμιος Χριστοδούλου και Βασίλης Ράπανος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Εξαγωγέων κ. Χριστίνα Σακελλαρίδη,  Πρόεδροι Ασφαλιστικών Ταμείων και Ευαγών Ιδρυμάτων, και Μέτοχοι.

Στην ομιλία του ο κορυφαίος τραπεζίτης της χώρας κ. Στουρνάρας, μίλησε για τους κινδύνους της παγκόσμιας οικονομίας, με πρώτο παράγοντα τις εκλογές των ευρωπαϊκών χωρών, και τον φόβο της αύξησης του ευρωσκεπτικισμού. Επιπλέον αναφέρθηκε στην αδιευκρίνιστη πορεία χάραξης της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ, στην παγκόσμια αβεβαιότητα που επικρατεί και δρα ως αποτρεπτικός παράγοντας για την προσέλκυση επενδύσεων, στο μεταναστευτικό.

Κατά κοινή ομολογία ήταν μια ρεαλιστική ομιλία ενώπιον των εκπροσώπων της Κυβέρνησης της οποίας τα λάθη καυτηρίασε, αφήνοντας πάντως να διαφανεί μια συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον.

Συνάμα, εντύπωση προκάλεσε στους παρευρισκομένους, η απλότητα, η οικειότητα, και η άρτια οικονομική κατάρτιση των κ.κ. Τσακαλώτου και Χουλιαράκη.

Όσον αφορά την εκλογή νέου Γενικού Συμβουλίου, υποβλήθηκαν έξι υποψηφιότητες για τέσσερις θέσεις. Μεταξύ των υποψηφίων ήταν και ο κ. Τζαμπάζης, ο οποίος αν και κέρδισε αρκετούς μετόχους, δεν εξελέγη επειδή δεν είχε τη στήριξη των εκπροσώπων του Ελληνικού Δημοσίου.