Δικογραφίες σε βάρος των πρώην Υπουργών Χαράλαμπου Αθανασίου, Ευριπίδη Στυλιανίδη, Παναγιώτη Μηταράκη, Ευάγγελου Βενιζέλου, Ιωάννη Σαχινίδη και Νίκου Ξυδάκη, διαβίβασε στη Βουλή η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα:

Η δικογραφία από την Εισαγγελία Διαφθοράς αφορά τον κ. Στυλιανίδη ως Υφυπουργό Εξωτερικών το 2004, και εξετάζει αναφορά της Γενικής Διεύθυνσης της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών, για χρηματοδότηση προς ΜΚΟ ύψους 50.000 ευρώ για αγιογράφηση του Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Η δικογραφία για τον πρώην υφυπουργό Ανάπτυξης Παναγιώτη Μηταράκη σχηματίστηκε μετά από δημοσιεύματα του Τύπου και σχετική ερώτηση στη Βουλή, αναφορικά με την προκαταβολική καταβολή επιχορήγησης για αιολικό σταθμό στην Εύβοια, χωρίς να υπάρχουν τα αναγκαία δικαιολογητικά.

Τους πρώην υπουργούς κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Χαράλαμπο Αθανασίου, εγκαλεί με μήνυσή του ο δικηγόρος Κ. Πλεύρης, για εκβίαση, απάτη, παράβαση καθήκοντος και άλλα αδικήματα, με αφορμή το ότι δεν του κατέβαλε το Λιβυκό Δημόσιο την αμοιβή του 16 εκατ. ευρώ, από τη δικαστική μάχη που κέρδισε ως εκπρόσωπος του Λυβικού κράτος με αντίδικο τεχνικές εταιρείες.

Κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών για θέματα ευρωπαϊκών υποθέσεων Νικόλαου Ξυδάκη, έχει υποβάλει μήνυση πολίτης μετά από δημοσιεύματα του Τύπου που ανέφεραν ότι στενός συνεργάτης της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου (συμβασιούχος του ελληνικού Φεστιβάλ), διορίστηκε ως μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού στο γραφείο του κ. Ξυδάκη με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

Η δικογραφία για τον κ. Σαχινίδη, σχηματίστηκε μετά από μήνυση της Βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, καθώς την εμφάνισε ως αυτουργό της δολοφονίας δύο συντρόφων του.