Σε δήλωσή του το γνωστό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στη Ροδόπη, χαρακτηρίζει τον πρόεδρο της γαλάζιας παράταξης, «δίκαιο», «ρεαλιστή», «με φιλολαϊκή πολιτική νοοτροπία», και «κρυφό άσο του πολιτικού συστήματος».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μιχελή:

«Οι δυσκολίες που περνά η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια ήταν κάτι που κανείς δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Χάσαμε πολλά από όσα είχαμε κατακτήσει και αγωνιούμε να κρατήσουμε όλα τα υπόλοιπα. Το δε πολιτικό σύστημα αποδείχτηκε ανέτιμο στις μεγάλες προκλήσεις, ανέντιμο στις μεγάλες υποσχέσεις και ανεπαρκές ώστε να αντιληφθεί εγκαίρως τον “τυφώνα” στον οποίο έμπαινε η Οικονομία μας για να αποτραπούν τα χειρότερα. Οι δε ψηφοφόροι μετά το πρώτο σοκ των Μνημονίων περάσαμε στον πανικό αρχίζοντας να πιστεύουμε σε αλλοπρόσαλλες πολιτικές δυνάμεις βάζοντας στην Βουλή ανθρώπους που τελικά αποδείχτηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.

Αυτό πρέπει να σταματήσει! Η χώρα μας είναι ισχυρή και αυτό το γνωρίζουν εχθροί και φίλοι, αντίπαλοι και σύμμαχοι. Δυστυχώς όμως οι μόνοι που δεν το έχουμε αντιληφθεί είμαστε εμείς, οι πολίτες της. Σε αυτές τις εκλογές, πολίτες και πολιτικοί, ψηφοφόροι και υποψήφιοι δεν έχουμε δικαίωμα να κλείνουμε τα μάτια. Η Βουλή χρειάζεται τους καλύτερους των καλυτέρων ώστε η χώρα να βγει δυνατή από την κρίση. Έχουμε καθήκον να τους επιλέξουμε σωστά, έντιμα και υπεύθυνα. Όλα τα κόμματα έχουν προτάσεις και σίγουρα μπορούν να παλέψουν για την πατρίδα μας. Ένα κόμμα όμως προσφέρει εγγύηση ευρωπαϊκής προοπτικής και οικονομικής σταθερότητας.

Με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη με συνδέει παλαιά φιλία καθώς έχουμε δώσει κοινούς πολιτικούς αγώνες. Αυτό όμως για μένα δεν θα ήταν αρκετό αν ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν ένας άνθρωπος αληθινά δίκαιος, ρεαλιστής και με σταθερά φιλολαϊκή πολιτική νοοτροπία. Δεν ξεχνώ τον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχομαι ασχέτως τι έπραξαν στο παρελθόν κάποιοι άλλοι πολιτικοί της περιοχής μας. Σε αυτές τις εκλογές αξίζει να δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας ώστε στην αυριανή Βουλή να μπούνε οι καλύτεροι πολιτικοί, οι δυνατότεροι “παίχτες” που θα σταθούν επάξια απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους μας στην παρτίδα “σκληρού πόκερ” που θα παιχτεί μετά τις 20 του Σεπτέμβρη. Και με απόλυτο σεβασμό σε όλους τους πολιτικούς φίλους και αντιπάλους, η Νέα Δημοκρατία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη προσφέρει την σιγουριά και την αυτοπεποίθηση που όλοι χρειαζόμαστε για ένα νέο ξεκίνημα.

Σταθερά Ευρωπαίοι, δυναμικά Έλληνες που ξέρουμε να παλεύουμε για τα δίκαια της Ελλάδας και της Ευρώπης, δίνουμε αποφασιστική ψήφο και βάζουμε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου ξαναμπαίνουμε δυναμικά στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Ο Βαγγέλης ήταν ο “κρυφός άσος” του πολιτικού συστήματος και είναι έτοιμος να μας βγάλει ασπροπρόσωπους. Ας του δώσουμε αυτή την δυνατότητα».