Στην Ολομέλεια της 51ης Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), που έλαβε χώρα στα Τίρανα, συμμετείχε ο Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Ρίζος, ως μέλος της ελληνικής Αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων.

Στη Συνέλευση συμμετείχαν Αντιπροσωπείες από δώδεκα χώρες. Η θεματολογία των εργασιών ξεκίνησε από το θέμα της «ισόρροπης ανάπτυξης», επεκτάθηκε σε θέματα δικτύων (μεταφορικά, ενεργειακά ), ενώ η μερίδα του λέοντος ανήκε στις συζητήσεις για θέματα Πολιτισμού, Παιδείας και γενικότερα θέματα Κοινωνικής Πολιτικής.

Η ελληνική Αντιπροσωπεία παραβρέθηκε και σε εκδήλωση προώθησης ελληνικών κρασιών/γευσιγνωσίας που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας, στο πλαίσιο της στήριξης των εμπορικών συναλλαγών Ελλάδας-Αλβανίας.

Καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών της Συνέλευσης υπήρξε πλήρης ενημέρωση από την Πρέσβειρα της Ελλάδος στην Αλβανία Ελένη Σουρανή, σχετικά με όλα τα θέματα που άπτονται και αφορούν τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας.

Η παρουσία της ελληνικής Αντιπροσωπείας ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή και συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο, ο οποίος παρουσίασε τις προσπάθειες που καταβάλλει επί 25 τώρα χρόνια σε θέματα Παιδείας, Πολιτισμού, Υγείας και γενικότερα βελτίωσης των συνθηκών ζωής. Από την πλευρά της ελληνικής Αντιπροσωπείας εκφράστηκε ο σεβασμός, η συμπαράσταση και η πλήρης αναγνώριση του έργου της εμβληματικής προσωπικότητας του Αρχιεπισκόπου.