– «Δεν πρόκειται να συναινέσω στην εξαφάνιση του παραγωγικότερου και πιο ελπιδοφόρου τομέα της ελληνικής οικονομίας».

Στο πλευρό των αγροτών-κτηνοτρόφων και καπνοκαλλιεργητών από τη Ροδόπη, βρέθηκε στην Αθήνα ο Βουλευτής Ροδόπης του Ποταμιού, Ιλχάν Αχμέτ, στη μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος.

«Εκπροσωπώ στη Βουλή έναν αγροτικό νομό. Η οικονομία της περιοχής μας, η ζωή όλων μας, εξαρτάται από την πρόοδο και την ευημερία των αγροτών και του πρωτογενούς τομέα παραγωγής», τόνισε ο Βουλευτής, και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει πιο άδικο φορολογικό μέτρο από την οριζόντια φορολόγηση, που δεν λαμβάνει υπόψη της εισοδηματικά κριτήρια, αυξάνοντας το κόστος παραγωγής και συμπιέζοντας το ήδη ισχνός κέρδος των μικροπαραγωγών».

Πρόσθεσε, δε, πως «οι καπνοπαραγωγοί, οι βαμβακοπαραγωγοί, οι κτηνοτρόφοι της Ροδόπης, δέχονται σήμερα επίθεση όχι σε κεκτημένα δικαιώματά τους αλλά στην ίδια την επαγγελματική τους υπόσταση και την προσωπική τους αξιοπρέπεια».

Καταλήγοντας, δεσμεύτηκε: «Θα δώσω μάχη στη Βουλή για τη φορολόγηση και το ασφαλιστικό των αγροτών, και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ψηφίσω ή να συναινέσω στην εξαφάνιση του παραγωγικότερου και πιο ελπιδοφόρου τομέα για την αναγέννηση της υπαίθρου και την ανάταξη των δεικτών της ελληνικής οικονομίας».