Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ Β.Λαμπάκης, η Αντιπρόεδρος Δ.Τσανάκα κι ο Γραμματέας Θ.Αθανασιάδης
Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ Β.Λαμπάκης, η Αντιπρόεδρος Δ.Τσανάκα κι ο Γραμματέας Θ.Αθανασιάδης

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης είναι ο νέος Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπως προέκυψε ύστερα  από ψηφοφορία, μεταξύ των μελών του νεοεκλεγέντος διοικητικού συμβούλιου της ΠΕΔ ΑΜΘ, στην Κομοτηνή.

Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ αναδείχθηκε η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα , Γραμματέας ο Δημοτικός Σύμβουλος Παρανεστίου Θεόδωρος  Αθανασιάδης ενώ μέλη εξελέγησαν ο Δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  αριθμεί συνολικά 21 μέλη, Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, ενώ 14 από αυτά έλαβαν μέρος στην διαδικασία.

Αναλυτικότερα, ο κ. Λαμπάκης έλαβε 12 ψήφους και 2 λευκά,  12 ψήφους υπέρ και  2 λευκά, η κ. Τσανάκα , ο κ. Αθανασιάδης 13 ψήφους και 1 λευκό, ενώ στην ψηφοφορία για τα μέλη ο κ. Τσολακίδης  έλαβε 12 ψήφους και ο κ. Ισμέτ 13 ψήφους με 1 λευκό.

20141010_132452[1]

 Ο πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜ-Θ, κ.  Λαμπάκης, εμφανίστηκε ενωτικός  ενώ σημείωσε πως “πρόκειται για μία τιμητική θέση, που είναι περιβεβλημένη με ηθική υπόσταση, αλλά πάνω από όλα μία θέση με βάρος και υποχρέωση, σε μία εποχή που τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο και τα οικονομικά μεγέθη συρρικνώνονται ακόμα περισσότερο.  “Επειδή η προσωπικότητα του καθενός αντανακλά στη θεσμική θέση, που καταλαμβάνει”, ανέφερε , “αυτή η ΠΕΔ θα έχει να κάνει με τη διεκδίκηση, με τη σκληρή αντιπαράθεση και θα είναι μία ΠΕΔ η οποία θα δημιουργήσει βήμα σε κάθε δήμο, στους 22 δήμους. Δηλαδή ένας δήμος θα είναι ίσος με 22 δήμους, απέναντι σε μια Αθήνα η οποία θέλει ισχυρή πυγμή και διεκδικητικότητα μέχρι εκεί που δεν πάει”.

Ο κ. Λαμπάκης  επισήμανε πως κατά προτεραιότητα θα προχωρήσει η συγκέντρωση των μεγάλων προβλημάτων που απασχολούν καθένα από τους Δήμους, ώστε να διεκδικηθεί ενιαία,  η αντιμετώπισή τους.

Μέσα στα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος  που θα απασχολήσουν την  ΠΕΔ ΑΜΘ, κι η διαχείριση των απορριμμάτων. Με το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης να επιθυμεί μέσα από την ενωτική σχέση των Δήμων , να προχωρήσουν στην διεκδίκηση της δεύτερης μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην περιφέρεια, στην Π.Ε. Καβάλας.  Ο κ. Λαμπάκης σημείωσε  πως δεν μπορούν όλα τα απορρίμματα την Περιφέρειας να μεταφέρονται στην Αλεξανδρούπολη, καθώς  ο σχεδιασμός της αφορά τη Ροδόπη και τον Έβρο.

20141010_132031[1]
Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης στην συνεδρίαση της ΠΕΔ ΑΜΘ. Αριστερά ο δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης και μέλος της ΠΕΔ Παύλος Μιχαηλίδης.