Στην τελετή ορκωμοσίας των Δοκίμων Αστυφυλάκων στη Σχολή της Κομοτηνής, παρέστη ο Τομεάρχης Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, βουλευτής Δράμας, κ. Δημήτρης Κυριαζίδης.

%ce%bf%cf%81%ce%ba%ce%bf%ce%bc%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%85%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%b1%ce%ba%cf%89%ce%bd-1Συνεχάρη τους νέους Αστυφύλακες, «τόσο για τη συνειδητή επιλογή τους να υπηρετήσουν την Ελληνική Αστυνομία και τον πολίτη, όσο και για την αποδεδειγμένη προσήλωσή τους σε έναν θεσμό που είναι ταγμένος στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου». Πρόσθεσε, δε, πως ο ίδιος προσβλέπει «στο νέο ανθρώπινο δυναμικό και στις αυξημένες ικανότητες και τα προσόντα που έχουν, γεγονός που θα συνδράμει καίρια στην αναβάθμιση των αστυνομικών υπηρεσιών που θα κληθούν σε λίγο να υπηρετήσουν». Καταλήγοντας, τους ευχήθηκε «από καρδιάς καλή σταδιοδρομία», υπογραμμίζοντας εμφατικά «τον θεσμικό ρόλο που καλούνται να αναλάβουν ως δημόσιοι λειτουργοί σε μια κοινωνία που προσβλέπει σε αυτούς και στην προσφορά τους».

Κατά τη συνάντηση, δε, που είχε με τον Διοικητή της Σχολής, ενημερώθηκε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των σπουδαστών, και επισήμανε τη «σπουδαιότητα που έχει η εκπαίδευση των Αστυνομικών Λειτουργών, η οποία πρέπει να αναμορφωθεί και να εκσυγχρονιστεί ούτως ώστε να καταστεί πληρέστερη, ανταποκρινόμενη πλήρως στις ανάγκες της κοινωνίας και του Σώματος, αλλά και στις απαιτήσεις των καιρών εν όψει της διαρκώς αυξανόμενης παραβατικότητας και των σύγχρονων μορφών του εγκλήματος».