Και η Τίμια Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού

Το πρωί της Τρίτης στα προπύλαια του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμονα, η υποδοχή της θαυματουργού ιεράς εικόνας της Παναγίας Παναχράντου και της Τίμιας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού από την Ιερά Μονή Άνδρου της Μητροπόλεως Σύρου και Άνδρου, με τη συμμετοχή των Πολιτικών, Στρατιωτικών, Αστυνομικών Αρχών, καθώς και μαθητών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων μετά τη Δοξολογική δέηση, απευθυνόμενος στους πιστούς, τόνισε την πνευματική αξία της προσκυνήσεως των ιερών σεβασμάτων και τη δύναμη πού αποκομίζουμε προς συνέχιση του πνευματικού αγώνα. Επίσης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ. Δωρόθεο τον Β΄ για την παροχή της κανονικής αδείας, αλλά και τον παριστάμενο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ευδόκιμο, και τη συνοδεία του για την πρόφρονα και άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Επισκόπου και της τοπικής Εκκλησίας.

Ακολούθως ο Άγιος Καθηγούμενος π. Ευδόκιμος ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα και επεσήμανε ότι μετά από 1105 έτη το ιερό εικόνισμα της Θεομήτορος, έργο του Ευαγγελιστού Λουκά, εξέρχεται για δεύτερη φοράν από την Ιερά Μονή και κάλεσε τους πάντες να φυλάττουν Θερμοπύλες.

Να σημειωθεί ότι τα ιερά προσκυνήματα θα παραμείνουν προς ευλογία και αγιασμό πάντων μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, 24 Νοεμβρίου, οπότε και θα αναχωρήσουν.