Μετά από την κατάργηση των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων

Τον Μάρτιο θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα κατάταξης – εκπαίδευσης των νεοσύλλεκτων οπλιτών, όπως είχε προαναγγελθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ήδη, με εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κλήθηκαν να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς οι στρατεύσιμοι με την 2018 B/ΕΣΣΟ, που θα «εγκαινιάσουν» το νέο σύστημα.

Σύμφωνα με το armyvoice.gr, τα στρατόπεδα που θα υποδεχτούν νεοσύλλεκτους της ΕΣΣΟ Μαρτίου είναι συνολικά 21, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται και το Στρατόπεδο Ηλιόπουλου, στην Κομοτηνή.

Δείτε αναλυτικά στον ακόλουθο πίνακα:

Θυμίζουμε ότι η αναδιοργάνωση του συστήματος κατάταξης προβλέπει την κατάργηση των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, στην κεντρική και νότια Ελλάδα. Η εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων οπλιτών θα πραγματοποιείται πλέον στις μονάδες εκστρατείας.

Όπως έχει δηλώσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η αναδιοργάνωση αποσκοπεί στη γενικότερη προσπάθεια βελτιστοποίησης της λειτουργικότητας και της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, διασφαλίζοντας εξοικονόμηση πόρων και πλήρη αξιοποίηση ανθρωπίνου δυναμικού, μέσων και υποδομών. Με την εκπαίδευση δε των οπλιτών στις μονάδες εκστρατείας προσδοκάται να επιτυγχάνεται η ταχύτερη ενσωμάτωσή τους σε αυτές, η αύξηση της επάνδρωσης των μονάδων και η βελτίωση της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας.